lv
w7B9MopXXUPSjS1Ro8WouRdrlGy5IMPqXpMUlGZt
1153126

Īpašā valodniecības spēlē varēs bagātināt ar dabu saistīto vārdu krājumu

Īpašā valodniecības spēlē varēs bagātināt ar dabu saistīto vārdu krājumu

No šodienas līdz 19.februārim Latvijas Nacionālajā dabas muzejā pieejama būs valodas spēļu kluba talismana Vardulēna Brašuļa spēle, kuras dalībnieki bagātinās ar dabu saistīto vārdu krājumu, informēja Latviešu valodas aģentūras metodiķe Iveta Miloslavska.

Latviešu valodas aģentūra aicina svinēt Valodas spēļu klubiņa talismana Vardulēna Brašuļa gada jubileju, piedāvājot spēli, kas radīta sadarbībā ar Latvijas Nacionālo dabas muzeju.

Latvijas Nacionālā dabas muzeja direktora vietniece attīstības jautājumos Diāna Meiere uzsver: "Spēlēt Vardulēna Brašuļa vārdu spēli Dabas muzejā būs ļoti interesanti. Apskatot daudzveidīgās ekspozīcijas, dalībnieki bagātinās tieši ar dabu saistīto vārdu krājumu, pārliecināsies par jau zināmajiem zvēru, putnu, kukaiņu, sēņu, augu un minerālu nosaukumiem un noteikti apgūs jaunus".

Latviešu valodas aģentūras Valodas spēļu klubs darbojas kopš 2020.gada, un jau gadu tā talismans ir salaspilietes Patrīcijas Balodes radītais Vardulēns Brašulis. Valodas spēļu kluba uzdevums ir palīdzēt mazajiem latviešu valodas apguvējiem saistošā veidā mācīties latviešu valodu.

Valodas spēļu klubā var piedalīties ikviens interesents, spēļu klubiņa uzdevumus veic bērni gan no Latvijas, gan no Austrālijas, ASV, Ēģiptes, Tunisijas, Īrijas, Vācijas, Apvienotās Karalistes, Gruzijas un citām tuvākām un tālākām vietām. Katru mēnesi vairāk nekā 600 bērnu piedalās Valodas spēļu klubā.

Plāno ceļojumu? Ieplāno arī Balttour 2023!

Pēc divu gadu pauzes Ķīpsalā durvis atkal vērs ceļotmīļu gaidītā tūrisma izstāde “Balttour 2023”.

Tūrisma aktualitātes, profesionāļu konsultācijas, tūrisma aģentūru, operatoru un kruīza ceļojumu kompāniju izdevīgākie piedāvājumi, jaunu galamērķu prezent...

Problēmas rada Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības konkursa nolikums

Konkursa par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecību un biļešu elektronisko kontroli nolikumā ir nosacījumi, kas "var radīt augsni manipulācijām un korupcijai", vērtē SIA "Biļešu serviss" padomes priekšsēdētājs Svens Nūtmans.

Pieteikšanās šajā konkur...

Raimonds Rudzāts: Serve paralēlajā realitātē
Ja būtu jāprojicē Latvijas sporta ainava, tad Jeļena Ostapenko atrastos uz vientuļas salas. (Nē, tā nebūtu Jaunlatvija.) Pēc snieguma laukumā un statusa pasaulē – pašlaik izcilākā Latvijas sportiste dāmu kategorijā. Turklāt bez vērā ņemamas konkurences...


Komentāri