lv
F09zqRIzBHd6raFcvIYcJBlLMj90Dommt37n51D3
1119670

Ģimene atjauno un ieraksta rakstnieka un novadpētnieka Antona Slišāna pasakas latgaliski

Ģimene atjauno un ieraksta rakstnieka un novadpētnieka Antona Slišāna pasakas latgaliski
Antonu Slišānu pazīst kā rakstnieku, novadpētnieku un kultūras darbinieku no Upītes. Lai arī Antons jau vairāk nekā desmit gadus ir aizsaulē, viņa iesākto darbu dzimtā novada tradīciju kopšanā un latgaliešu valodas popularizēšanā turpina viņa bērni un mazbērni. Šobrīd tiek atjaunotas un ierakstītas Antona Slišāna pasakas latgaliski, ko drīzumā varēs noklausīties "Youtube" kanālā. Top arī krāsaina Antona Slišāna pasaku grāmata, kuras ilustrāciju autors ir viņa mazdēls divpadsmitgadīgais Jēkabs Slišāns.
Aptauja: Ukrainas un bēgļu atbalstam ziedojuši 56% Latvijas iedzīvotāju
Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Ukrainas un bēgļu atbalstam līdz šim ir ziedojuši 56% Latvijas iedzīvotāju, liecina jaunākie dati SKDS aptaujā, kas veikta pēc Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) pasūtījuma.
Saņemtie rēķini Daugavpilī liek domāt - vai siltuma taupīšana vispār notikusi
Saņemtie apkures rēķini par decembri daudziem daugavpiliešiem raisījuši pārdomas par to, vai pilsētas daudzdzīvokļu mājās ievēro "taupības režīmu". Kamēr vieni uzskata, ka mājās ir vēl siltāks nekā iepriekšējās ziemās, citi norāda, ka dzīvoklī temperat...
Nenotveramais notverts! Pēc 30 gadiem arestēts Itālijas mafijas boss

Itālijas militarizētā policija arestējusi valsts meklētāko mafijas bosu Matteo Mesīnu Denaro, kurš no likumsargiem bēguļoja 30 gadus, vēsta “The Guardian”.

Denaro aizturēts privātā klīnikā Sicīlijas galvaspilsētā Palermo, ziņo BBC. Tiek uzskatīts, ka vi...



Komentāri