lv
ajtH0KU6ms5MwrixwpXmKxoDziaQaqhKjfxR8lpW
1119105

Nenotveramais notverts! Pēc 30 gadiem arestēts Itālijas mafijas boss

Nenotveramais notverts! Pēc 30 gadiem arestēts Itālijas mafijas boss

Itālijas militarizētā policija arestējusi valsts meklētāko mafijas bosu Matteo Mesīnu Denaro, kurš no likumsargiem bēguļoja 30 gadus, vēsta “The Guardian”.

Denaro aizturēts privātā klīnikā Sicīlijas galvaspilsētā Palermo, ziņo BBC. Tiek uzskatīts, ka viņš ir Sicīlijas bēdīgi slavenās “Cosa Nostra” mafijas līderis.

“Šī valstij ir lieliska uzvara,” par Denaro aizturēšanu sacījusi Itālijas premjerministre Džordžija Meloni.

Mafijas bosam iepriekš piespriests mūža ieslodzījums par nozīmīgas lomas ieņemšanu 1992. gadā paveikto prokuroru Džovanni Falkones un Paolo Borselīno slepkavībās. Abi prokurori stingri iestājās pret itāļu mafijām, kas prasīja viņu dzīvības.

Tāpat Denaro draud mūža ieslodzījums par saistību ar sprādzieniem Florencē, Romā un Milānā 1993. gadā, kuros bojā gāja desmit cilvēki, ziņo TV3.

Rēzeknē notiks Latgales atbrīvošanas cīņu 103.gadadienas atceres pasākums

Šogad Latvijā tiek atzīmēta Latgales atbrīvošanas operācijas 103.gadadiena. Latvijas atbrīvošanas cīņās noslēdzošais posms bija Latgales atbrīvošanas kaujas, bet Rēzeknes atbrīvošana tajās bija nozīmīgs posms.

Piemiņas pasākumus 20.janvārī plkst.12 ieva...

Ūdens līmenis atkal ceļas Lielupē un Svētē

Lielupē ūdens līmenis pēdējās diennakts laikā paaugstinājies par 26 centimetriem, sasniedzot 1,73 metrus virs nulles atzīmes, bet Svētes upē ūdens līmenis kāpis par 19 centimetriem, sasniedzot 1,47 metru atzīmi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģi...

Baltijā lielākā vides resursu grupa 'Eco Baltia' organizēs obligāciju emisiju
Baltijā lielākā un straujāk augošā vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa "Eco Baltia" tuvākajā laikā īstenos savu pirmo nenodrošināto obligāciju emisiju. Obligāciju emisijā piesaistītais finansējums tiks izmantots grupas attīstības projektiem a...


Komentāri