lv
HeEGc0rXb8UAGhbN0THXm8yC0Hi7oXta6yIRX93V
1115904

Tele2 mobilo sakaru tīkla attīstībā šogad plāno investēt 20 miljonus eiro

Tele2 mobilo sakaru tīkla attīstībā šogad plāno investēt 20 miljonus eiro

Mobilo sakaru operators SIA "Tele2" šogad mobilo sakaru tīkla attīstībā plāno investēt 20 miljonus eiro, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā informē, ka investīcijas tiks novirzītas tīkla modernizācijai un 5G tehnoloģijas izvēršanai, kā arī tīkla kapacitātes uzturēšanai un jaunas datu pamattīkla infrastruktūras izbūvei.

Pēc kompānijā vēstītā, šogad tiks iedarbinātas aptuveni 300 jaunas 5G bāzes stacijas dažādās vietās Latvijā un modernizētas 300 4G stacijas.

"Šogad mūsu investīciju apmērs tīkla attīstībai ir par aptuveni trešdaļu lielāks nekā pagājušajā gadā. Akcentu liksim uz 5G tehnoloģijas attīstību un datu pamattīkla modernizāciju, ņemot vērā, ka datu patēriņš "Tele2" tīklā katru gadu palielinās, piemēram, pēdējā gada laikā tas palielinājies par 19%," min "Tele2" Tehniskā departamenta direktore Līga Krūmiņa.

Šobrīd "Tele2" 5G tīkls ir pieejams 54 apdzīvotās vietās Latvijā. Daļa 5G staciju darbojas 700 megahercu (MHz) frekvencē, kas ļauj nodrošināt daudz plašāku pārklājumu, bet daļa 5G staciju darbojas 3,5 gigahercu (GHz) frekvencē, kas nodrošina lielāku mobilā interneta ātrumu.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā "Tele2" strādāja ar 152,246 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 7,6% un bija 31,864 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

Notiks konference par Dienvidkurzemes novada kultūras mantojuma saglabāšanu

Dienvidkurzemes novada Tradīciju un folkloras centrs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru (LNKC) 17.janvārī plkst.10 rīkos semināru "Iespējas un atbildība Dienvidkurzemes novada kultūras mantojuma apzināšanā un pārmantošanā" Lieģu kultūras n...

Darba devējus aicina pieteikties atbalstam darba aizsardzības jomā

Darba devēji līdz 31.janvārim var pieteikties Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstam, lai bez maksas saņemtu praktisku palīdzību uzņēmējiem darba aizsardzības jomā, liecina Valsts darba inspekcijas (VDI) informācija.

Darba devēji varēs iegūt konsultācija...

Ostapenko iekļūst Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko pirmdien Melburnā sasniedza sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - otro kārtu.

Pirmās kārtas mačā ar 17.numuru turnīrā izliktā Ostapenko (WTA 17.) ar 6-4, 6-2 pieveica ...



Komentāri