lv
nJSIcZ8t42asVTP4qD4wKtT5IYvvOvkyetMLAXSh
1115902

Darba devējus aicina pieteikties atbalstam darba aizsardzības jomā

Darba devējus aicina pieteikties atbalstam darba aizsardzības jomā

Darba devēji līdz 31.janvārim var pieteikties Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstam, lai bez maksas saņemtu praktisku palīdzību uzņēmējiem darba aizsardzības jomā, liecina Valsts darba inspekcijas (VDI) informācija.

Darba devēji varēs iegūt konsultācijas un palīdzību dokumentācijas izstrādē (darba vides risku novērtēšana, darba aizsardzības pasākumu plāna izstrāde, darba aizsardzības organizatorisko struktūras izveide), iespēju veikt laboratoriskos mērījumus, darba aizsardzības speciālistu un uzticības personu apmācības.

Atbalstam var pieteikties uzņēmums, kurš reģistrēts Latvijā, kuram ir mikro, mazā vai vidējā uzņēmuma statuss un kuram nav uzsākts maksātnespējas process. Tas ir uzņēmums, kurā ir no viena līdz 249 darbiniekiem un kurš darbojas bīstamajā nozarē.

Lai saņemtu konsultācijas un palīdzību dokumentācijas izstrādē, uzņēmumā līdz tam nav jābūt veikts darba vides riska novērtējums un nav izstrādāts darba aizsardzības pasākuma plāns.

Savukārt uzņēmumi, kuriem piešķirts atbalsts konsultācijām, var pieteikties arī atbalsta saņemšanai laboratorisko mērījumu veikšanai.

Darba aizsardzības speciālistu un uzticības personu apmācības var saņemt, ja uzņēmumā ir veikts darba vides riska novērtējums un izstrādāts darba aizsardzības pasākuma plāns vai attiecībā uz uzņēmumu VDI pieņēmusi lēmumu par atbalsta "Konsultācijas darba devējiem" piešķiršanu.

Ostapenko iekļūst Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko pirmdien Melburnā sasniedza sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - otro kārtu.

Pirmās kārtas mačā ar 17.numuru turnīrā izliktā Ostapenko (WTA 17.) ar 6-4, 6-2 pieveica ...

Auto tirdzniecība – kā veiksmīgi pārdot lietotu auto?
Automašīnas pārdošana mēdz būt stresaina un laikietilpīga padarīšana, tomēr no tā ir iespējams izvairīties. Šajā rakstā aplūkosim ieteikumus, kam pievērst uzmanību pirms vecā auto pārdošanas, kā arī padomus tirdzniecības platformas izvēlei.
Dabas atpūta pilsētā? Brauc uz Tallinu!
Šogad Tallina demonstrēs savu bioloģisko daudzveidību, ilgtspējības pārvaldību un ekoinovācijas kā Eiropas Zaļā galvaspilsēta 2023. Vairāki Tallinas rajoni tiks apzaļumoti, piemēram, bruģētais viduslaiku Rātslaukums tiks pārveidots par pagaidu parku. P...


Komentāri