lv
crDtkz5tqhIPwfIBWheQjie8ucqLfxP8gZ3Vur5V
1075041

Rietumvalstis varētu būt sākušas gatavot Ukrainu pavasara ofensīvai

Rietumvalstis varētu būt sākušas gatavot Ukrainu pavasara ofensīvai

Rietumvalstis gatavo Ukrainu pavasara ofensīvai, secinājuši laikraksta "New York Times" (NYT) žurnālisti, kuri analizējuši Rietumvalstu lēmumus tomēr piegādāt Ukrainai bruņojuma veidus, kurus iepriekš Kijivai atteica.

ASV un Vācija pēdējā laikā paziņojušas par jaunu pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot" piegādi Ukrainai, kā arī abas valstis un Francija, Lielbritānija un Polija paziņojušas par dažādas bruņutehnikas piegādēm.

Kā secina NYT, tas saistīts ar to, ka palicis maz laika, lai Ukraina sagatavotos iespējamam intensīvākam Krievijas armijas uzbrukumam pavasarī.

Ukrainas armijas virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs nesen paziņoja, ka pilnīgai iniciatīvas pārņemšanai kaujas laukā ukraiņu spēkiem nepieciešami 300 smago tanku, 600 līdz 700 kaujas mašīnu un 500 haubiču.

NYT vērtējumā, pašlaik varētu būt vērojams pirmais šo lūgumu izpildes posms.

Ukraina noraida okupantu apgalvojumus par Soledaras ieņemšanu
Krievijas paziņojumi par Soledaras ieņemšanu Doneckas apgabalā neatbilst patiesībai, piektdien paziņojis Ukrainas armijas austrumu grupējuma preses sekretārs Sehijs Čerevatijs.
Vai latvieši prot jokus? Humora lauciņa celmlauži Jarāns un Bāliņš 'Kultūrklubā'
Gads uz Latvijas komēdijas skatuves sācies ar svētkiem - komiķu apvienība "Comedy Latvia" 6. janvārī pasniegusi Latvijas komēdijas balvu "Grābeklis", un pirmo reizi - arī balvu "Par mūža ieguldījumu Latvijas komēdijā". Tā nonākusi deviņdesmitajos gados...
Plūdu dēļ Jēkabpilī izsludina steidzamu evakuāciju no Pļaviņu ielas

Plūdu dēļ Jēkabpilī šopēcpusdien izsludināta steidzama evakuāciju Pļaviņu ielas posmā no Arvīda Žilinska mūzikas skolas līdz Celtnieku ielai, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Evakuācijas autobusi ir novietoti Auseklīša ielā 4a, Zemg...



Komentāri