lv
DZzg6eTT7znulEbQcnYgVdNlpBxdvMd0QAVgtJnh
105811

LDz un Polijas dzelzceļš vienojas par sadarbību kravu pārvadājumos

LDz un Polijas dzelzceļš vienojas par sadarbību kravu pārvadājumos

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) un Polijas dzelzceļš (PKP - "Polskie Koleje Państwowe S.A.") vienojušies par regulāriem akmeņogļu kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu no Rīgas ostas uz Malaševičes staciju Polijā, aģentūru LETA informēja LDz pārstāvji.

LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs informē, ka izdevies vienoties ar Polijas dzelzceļu par akmeņogļu pārvadājumiem pa Latvijas dzelzceļa infrastruktūru un caur Rīgas ostu. Kleinbergs uzsver, ka, ņemot vērā šī brīža nepastāvīgo situāciju kravu pārvadājumu jomā reģionā, šāda vienošanās ir ļoti būtiska - Polijas dzelzceļa interese regulārās ogļu kravas, kā arī citu kravu segmentu pārvadājumus virzīt caur Latviju ļaus kravu apjomus arvien palielināt jau pašlaik un arī nākotnē.

Polijas dzelzceļa valdes priekšsēdētājs Kšištofs Mamiņskis norāda, ka Polijas dzelzceļš ir ieinteresēts attīstīt kravu pārvadājumus caur Latvijas ostām. Šobrīd plānots pārvadāt vismaz divus ogļu kravu kuģus mēnesī caur Latvijas ostu un pa Latvijas dzelzceļa infrastruktūru - pašlaik viens kuģis jau ir pārkrauts un krava ir ceļā uz Poliju.

Mamiņskis piebilst, ka Polijas dzelzceļš ir ieinteresēts palielināt pārvadājumu apjomus, kā arī paplašināt pārvadāto kravu veidus. Tāpat viņš pauž cerību, ka šis būs jauns transporta kanāls, kas savienos Eiropu.

Kleinbergs piebilst, ka šis ir veiksmīgs sadarbības sākums un LDz ir apņēmības pilni šo sadarbību tā arī turpināt - LDz kapacitāte ļauj pārvadāt ievērojamus kravu apjomus starp Latviju un Poliju.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika", kā arī infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", kuram 2022.gada maijā sākts likvidācijas process.

Fantastiski! Napoli Itālijas A sērijā izcīna 10.uzvaru pēc kārtas (+VIDEO)

"Napoli" komanda otrdien Itālijas A sērijas futbola čempionātā izcīnīja desmito uzvaru pēc kārtas un nostiprinājās kopvērtējuma tabulas pirmajā vietā.

Neapolieši savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja "Empoli".

Mača 69.mnūtē Viktora Osimena nopeln...

NA uzskata, ka labs ministra amata kandidāts var būt arī piesaistīts no malas

Partiju apvienības Nacionālā apvienība (NA) pārstāvji uzskata, ka labs ministra amata kandidāts var būt gan tāds, kurš ir piedalījies Saeimas vēlēšanās, gan arī tāds, kurš ir piesaistīts "no malas", norādīja NA priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava.

P...

Eksperte: Nav nekādu cerību, ka krievi varētu pēkšņi mainīties

Pašreizējais tā dēvētās krievu pasaules skatījums ir veidots gadu desmitiem ilgi, tāpēc nav nekādu cerību, ka krievi varētu pēkšņi mainīties un Krievija varētu drīzumā kļūt par normālu valsti, intervijā aģentūrai LETA sacīja Bratislavā bāzētās starptau...



Komentāri