lv
x3WdFdtFFNPc3WUjUZt8v2CgMKSn0jFRoDgWeD7k
1045015

Izspruka... Nekonstatē ētikas pārkāpumus Kiršteina izteikumos

Izspruka... Nekonstatē ētikas pārkāpumus Kiršteina izteikumos

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vairākums nav saskatījis Ētikas kodeksa pārkāpumus deputāta Aleksandra Kiršteina (NA) izteikumos Saeimas debatēs par Civilās savienības likumprojektu, noskaidroja komisijā.

Šodienas sēdē deputātu vairākums nekonstatēja nevienu Saeimas deputātu Ētikas kodeksa pārkāpumu deputāta Kiršteina rīcībā, informēja komisijas pārstāvji.

Komisija pērnā gada nogalē nolēma ierosināt Ētikas kodeksa iespējamā pārkāpuma lietu par Kiršteina izteikumiem 15.decembra parlamenta sēdē, piedaloties debatēs par Civilās savienības likumprojekta izskatīšanas turpināšanu. Iesniegumu par Nacionālās apvienības politiķa rīcības izvērtēšanu iesniedza "Progresīvo" parlamenta frakcijas pārstāvji.

Kiršteins debatēs runāja par valodas lietojuma mainīšanos, iekļaujot vārdus "nēģeri", "pederasti" un "žīdi". "Progresīvo" ieskatā, deputāta runa bijusi aizskaroša, lietojot apvainojošus un ar Saeimas cieņu nesavienojamus vārdus.

"Progresīvo" ieskatā, Kiršteins ar savu rīcību pārkāpa Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.punktu, kas nosaka, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus. Tāpat opozīcijas politiķi pauda nostāju, ka esot pārkāpts kodeksa 16.punkts, kas paredz, ka deputāts ir pieklājīgs pret Saeimas, citu valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem un ikvienu sabiedrības locekli un 18.punkts, kurš nosaka, ka deputāts izkopj savu runas un valsts valodas prasmi.

Dabas muzejs par gada dzīvnieku izvēlas ķirzaku

Par 2023.gada dzīvnieku Dabas muzejs izvēlējies divas Latvijā sastopamās ķirzaku sugas - pļavas ķirzaku un Eiropas apdraudēto abinieku un rāpuļu sarakstā iekļauto sila ķirzaku, šodien Dabas muzejā paziņoja zoologs, herpetologs Andris Čeirāns.

Latvijā sa...

Krievi tik šauj un šauj. Postījumi Sumu apgabalā trīskāršojušies

Pēc Ukrainas Sumu apgabala deokupācijas Krievijas apšaudēs tur izpostīto objektu skaits teju trīskāršojies, trešdien pavēstīja apgabala kara administrācijas vadītājs Dmitro Živickis.

"Ja deokupācijas periodā aprīlī mums bija aptuveni 1800 objektu, kas b...

Slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 302

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies no 317 līdz 302 pacientiem, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Pēdējās diennakts laikā Latvijas stacionāros ievietoti 24 Covid-19 pacienti...



Komentāri