lv
rqpIUNRt7cNXrS2M6HDxAjbkQPrOjHCmzhB7eP72
980412

Piektdien miris slavenais itāļu futbolists Džanluka Vialli (+VIDEO)

Piektdien miris slavenais itāļu futbolists Džanluka Vialli (+VIDEO)

Bijušais Itālijas izlases, Turīnas "Juventus" un Londonas "Chelsea" uzbrucējs Džanluka Vialli 58 gadu vecumā miris pēc ilgstošas cīņas ar aizkuņģa dziedzera vēzi, piektdien paziņoja Itālijas Futbola federācija (FIGC).

Vialli, kurš "Chelsea" futbolista bučus sekmīgi nomainīja ar trenera uzvalku, pirmo reizi aizkuņģa dziedzera vēzis tika diagnosticēts 2017.gadā. 2020.gadā pēc ārstēšanās Karaliskajā Mārsdena slimnīcā Londonā slimība bija uzvarēta, taču tā atgriezās 2021.gadā.

Pagājušajā mēnesī par to tika paziņots, Vialli pametot Itālijas izlases delegācijas vadītāja amatu.

Itāļu laikraksts "Corriere della Sera" pirms Ziemassvētkiem ziņoja, ka Vialli 87 gadus vecā māte Marija Terēza un brālis Nino ir atceļojuši uz Londonu, lai būtu kopā ar Vialli slimnīcā.

16 gadus ilgās spēlētāja karjeras laikā Itālijā Vialli izcīnīja visas galvenās trofejas, tostarp A sērijas uzvarētāja titulu 1991.gadā ar "Sampdoria" un 1995.gadā ar "Juventus".

Čempionu līgā 1996.gadā viņš triumfēja ar "Juventus", tāpat kā 1993.gadā izcīnīja UEFA kausu un 1990.gadā ar "Sampdoria" uzvarēja UEFA kausa ieguvēju kausa izcīņā, 1998.gadā to pašu paveicot "Chelsea" rindās.

Viņš ir arī četrkārtējs Itālijas kausa un divkārtējs Itālijas Superkausa ieguvējs.

Itālijas izlasē viņš 59 spēlēs guva 16 vārtus, spēlējot arī 1986. un 1990.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā un palīdzot Itālijai izcīnīt trešo vietu 1990.gadā.

Uzbrucēja pāreja no "Sampdoria" uz "Juventus" 1992.gadā tobrīd bija pasaules transfēru rekords futbolā - 12,5 miljoni sterliņu mārciņu.

"Chelsea" rindās Vialli spēlēja no 1996. līdz 1999.gadam. Pirmās sezonas beigās viņš izcīnīja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu, bet otrajā sezonā kopā ar komandu triumfēja arī Līgas kausa izcīņā.

Trešo sezonu viņš klubā aizvadīja kā spēlējošais treneris.

FIGC ziņo, ka visas tās jurisdikcijā esošās spēles šajā nedēļas nogalē sāksies ar minūti ilgu klusuma brīdi par godu Vialli.

VIDEO. Liepnieks stāsta šaušalīgu stāstu no dzīves, salīdzinot ar jauno valdību

Politisko procesu vērotājs, rakstnieks Jurģis Liepnieks, lai raksturotu jaunizveidoto Krišjāņa Kariņa otro valdību, pastāsta šaušalīgu stāstu no jaunības - pēc autokatastrofas braucienā ar taksometru viņš mēnesi gulējis komā...

Kas tad nu? No Supernova pusfināla izmet mūziķi Saule

Latvijas Televīzijas (LTV) valde nolēmusi no dziesmu konkursa "Supernova" pusfināla diskvalificēt mūziķi Saule (īstajā vārdā Krišjānis Suntažs).

Šāds lēmums pieņemts, jo mūziķa iesniegtais muzikālais darbs "Finally Happy", pārkāpjot pieteikšanās nolikum...

Vācijā aizvien vairāk karavīru vēlas aiziet no armijas pārliecības dēļ

Vācijas armijā 2022.gadā ievērojami pieaudzis to karavīru skaits, kas vēlas aiziet no armijas pārliecības dēļ.

Vācijas Federālais ģimenes lietu un pilsoniskās sabiedrības funkciju birojs atklājis, ka 2021.gadā saņēmis 201 iesniegumu par vēlmi aiziet no ...



Komentāri