lv
KwUo7rUyV6I2pVJAl4MxwTwq8eGHdDHOGXDdqjhX
980404

Kas tad nu? No Supernova pusfināla izmet mūziķi Saule

Kas tad nu? No Supernova pusfināla izmet mūziķi Saule

Latvijas Televīzijas (LTV) valde nolēmusi no dziesmu konkursa "Supernova" pusfināla diskvalificēt mūziķi Saule (īstajā vārdā Krišjānis Suntažs).

Šāds lēmums pieņemts, jo mūziķa iesniegtais muzikālais darbs "Finally Happy", pārkāpjot pieteikšanās nolikumā noteikto, ir ticis publiski atskaņots pirms 2022.gada 1.septembra.

Līdz ar LTV valdes lēmumu mūziķim liegta piedalīšanās "Supernovas" pusfināla tiešraidē. Par iekļūšanu konkursa finālā sacentīsies 14 mūziķi. Diskvalificētā mūziķa vietā netiks izraudzīts cits dalībnieks, jo jau ir sākta gatavošanās konkursa pusfinālam.

LTV pārstāvji norāda, ka, iesniedzot dziesmu konkursam, mūziķis Saule, tāpat kā pārējie pieteicēji, apstiprināja, ka ir informēts un piekrīt pieteikšanās nolikumā ietvertajiem nosacījumiem, taču LTV projekta komanda, kas izvērtēja muzikālo darbu atbilstību, tikai pēc pusfinālistu izziņošanas uzzinājusi, ka dziesma "Finally Happy" jau publiski atskaņota 2021.gada 19.decembrī.

Eirovīzijas finālā 2022.gada 14.maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) nolēma 2023.gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Vācijā aizvien vairāk karavīru vēlas aiziet no armijas pārliecības dēļ

Vācijas armijā 2022.gadā ievērojami pieaudzis to karavīru skaits, kas vēlas aiziet no armijas pārliecības dēļ.

Vācijas Federālais ģimenes lietu un pilsoniskās sabiedrības funkciju birojs atklājis, ka 2021.gadā saņēmis 201 iesniegumu par vēlmi aiziet no ...

Kas notiek ar degvielas cenām? Rīgā un Tallinā tās kāpj (+INFOGRAFIKA)

Pagājušajā darba nedēļā Rīgā un Tallinā palielinājās degvielas cenas, vienlaikus Viļņā cena sadārdzinājās dīzeļdegvielai, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Darba nedēļas nogalē dārgākais benzīns bija nopērkams Tallinā, sekoja Rīga, bet lētākā benzī...

Meksikā narkobarona El Čapo dēla aizturēšanas gaitā nogalināti 29 cilvēki

Meksikas drošības spēkiem aizturot ieslodzītā narkobarona Hoakina Gusmana dēlu Ovidio, izcēlās vardarbība, kurā nogalināti 10 karavīri un 19 noziedznieki, piektdien paziņoja Meksikas valdība.

Ovidio Gusmans ceturtdien tika aizturēts Sinaloas štata Kulja...



Komentāri