lv
BMkinuvrvkEyw8aFMGZ8WSfegtSknxuUXpaowMk0
972094

airBaltic pārvadāto pasažieru skaits decembrī pieaudzis par 62%

airBaltic pārvadāto pasažieru skaits decembrī pieaudzis par 62%

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" decembrī pārvadājusi 288 900 pasažieru, kas ir par 62% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, aģentūru LETA informēja aviosabiedrības pārstāvji.

"airBaltic" 2022.gada decembrī veica 3140 lidojumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2021.gada decembrī.

"Gada pēdējais mēnesi apliecina, ka ziemas sezona "airBaltic" turpina būt ļoti daudzsološa. Lai arī tradicionāli pieprasījums šajā gada laikā mēdz samazināties, šobrīd novērojama nemitīga virzība pretī rezultātiem, kādi tika reģistrēti pirms pandēmijas," norāda "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš arī pauž, ka aizvien vairāk pasažieru plāno ceļojumus līdz pat diviem un vairāk mēnešiem uz priekšu.

"Galvenais "airBaltic" uzdevums ir nemainīgs - saglabāt pozitīvos rādītājus 2023.gadā, nemitīgi pierādot mūsu spēcīgo pozīciju Baltijas tirgū un plašu savienojumu iespēju klāstu uz Eiropu un ārpus tās," norāda Gauss.

2021.gada decembrī "airBaltic" pārvadāja 178 000 pasažieru un veica 2810 lidojumu.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" 2021.gadā pārvadāja kopumā 1,628 miljonus pasažieru, kas ir par 21,4% vairāk nekā pirmajā pandēmijas gadā - 2020.gadā.

"airBaltic" apgrozījums pagājušajā gadā bija 204,1 miljons eiro, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 49% un bija 135,7 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Latvija atbalsta ES rekomendācijas ceļotājiem saistībā ar Covid-19 izplatību Ķīnā
Rīga, 6.janv., LETA. Latvija atbalsta Eiropas Savienības (ES) rekomendācijas ceļotājiem saistībā ar Covid-19 izplatību Ķīnā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Rīga, 6.janv., LETA. Latvija atbalsta Eiropas Savienības (ES) rekome...

Nometnē sniegts psiholoģiskais atbalsts 20 Ukrainas bērniem

Noslēgusies pirmā Ukrainas bērnu psiholoģiskā atbalsta nometne Latvijā, kurā palīdzība sniegta 20 bērniem, pavēstīja Bērnu slimnīcas fonda (BSF) valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

BSF kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pirmajām dienām atbalsta Ukrainas ...

Pēc NMPD pāriešanas ārkārtas režīmā saņemto zvanu skaits ir mazinājies
Pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pāriešanas uz darbu ārkārtas režīmā saņemto zvanu skaits ir mazinājies, informēja iestādē.


Komentāri