lv
6CH9aiilLrg81O3VVe5z7gtEP8ICikyVnTnQejlK
972092

Nometnē sniegts psiholoģiskais atbalsts 20 Ukrainas bērniem

Nometnē sniegts psiholoģiskais atbalsts 20 Ukrainas bērniem

Noslēgusies pirmā Ukrainas bērnu psiholoģiskā atbalsta nometne Latvijā, kurā palīdzība sniegta 20 bērniem, pavēstīja Bērnu slimnīcas fonda (BSF) valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

BSF kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pirmajām dienām atbalsta Ukrainas bērnus, nodrošinot psiholoģisku un cita veida palīdzību veselības uzlabošanai. Lai palīdzētu arī tiem bērniem, kuri šobrīd atrodas Ukrainā un kuriem nepieciešams atbalsts veselības uzlabošanā, Bērnu slimnīcas fonds ir uzsācis sadarbību ar lielāko bērnu slimnīcu Ukrainā - "Okhmatdyt", un tās ietvaros pagājušā gada decembrī tika organizēta psiholoģiskā atbalsta nometne Rīgā tiem slimnīcas pacientiem, kuri piedzīvojuši Krievijas okupāciju.

Decembrī uz desmit dienām Rīgā ieradās 20 "Okhmatdyt" slimnīcas pacienti vecumā no sešiem līdz 17 gadiem, lai saņemtu profesionālu psiholoģisko atbalstu un varētu vienkārši atpūsties, izbaudot dažādas aktivitātes un piedzīvojumus. Nometnes laikā bērniem un mammām katru dienu notika psiholoģiskā atbalsta grupas, kuras vadīja Pusaudžu resursu centra speciālisti. Papildus tika nodrošinātas arī fizioterapijas nodarbības un radošās darbnīcas, kuras vadīja Darja, kura kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pati atrodas bēgļu gaitās Latvijā.

Dambiņa stāstīja, ka kopš Krievijas uzsākta kara Ukrainā ir sniegta palīdzība vairāk nekā 600 Ukrainas bērniem, kuri patvērumu raduši Latvijā. Jau no kara pirmajām dienām slimnīcas "Okhmatdyt" speciālisti redzēja, cik ļoti bērniem nepieciešams psiholoģisks atbalsts.

"Dzīve nepārtrauktās bailēs, personīgi un traģiski zaudējumi, savu māju pamešana, neziņa par nākotni - karš daudziem bērniem ir radījis nopietnas un smagus mentālās veselības grūtības. To redzējām arī mēs, kad pirmajā dienā sagaidījām bērnu un viņu vecākus Rīgā, bet projām aizbrauca jau pavisam citi bērni un viņu mammas, atguvuši spēku un enerģiju caur pozitīvām emocijām un profesionālu atbalstu. Nometne ir apliecinājums tam, ka varam sniegt svarīgu un šobrīd ļoti nepieciešamu atbalstu arī tiem bērniem, kuri turpina dzīvot Ukrainā un katru dienu piedzīvot karu," uzsvēra Dambiņa.

Plānots, ka ar BSF un Bērnu un pusaudžu resursu centra atbalstu tiks rīkotas arī nākamās nometnes Ukrainas bērniem Latvijā, kā arī starptautiskā konference Kijivā.

Pēc NMPD pāriešanas ārkārtas režīmā saņemto zvanu skaits ir mazinājies
Pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pāriešanas uz darbu ārkārtas režīmā saņemto zvanu skaits ir mazinājies, informēja iestādē.
Somijā 3 mēnešus pirms vēlēšanām augusi labējās Somu partijas popularitāte

Trīs mēnešus pirms Somijas parlamenta vēlēšanām atbalsts nacionālkonservatīvajai Somu partija sasniedzis gandrīz 20%, tai kļūstot par otru populārāko partiju, liecina kārtējā aptauja.

Raidorganizācijas "Yle" publiskotajā aptaujā vispopulārākā bijusi lib...

Onkoloģijas centra 57 ārsti vērsušies pie premjera un veselības ministres pret struktūrvienības reorganizāciju
Rīga, 6.janv., LETA. Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) 57 ārsti nosūtījuši atklātu vēstuli pret LOC reorganizāciju Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), veselības ministrei Līgai Meņģelsonei, Rīgas Austrumu slimnīcas (RAKUS) valdei un nevalstisk...


Komentāri