lv
OhiD5H3mj6OizCzogCMnBG2VPaFy7sZgnc3IkaKs
965694

Sinoptiķi brīdina par laika apstākļiem, kas gaidāmi nākamās nedēļas sākumā

Sinoptiķi brīdina par laika apstākļiem, kas gaidāmi nākamās nedēļas sākumā

Nākamās nedēļas sākumā Latvijā gaidāmi nokrišņi - iespējams ne tikai sniegs, bet arī sasalstošs lietus, prognozē sinoptiķi.

Atkalas risks parādīsies jau svētdien, tas pieaugs vakarā Kurzemē. Nākamās nedēļas sākumā nokrišņi gaidāmi visā Latvijā.

Šīs nedēļas nogalē, pūšot mērenam dienvidaustrumu vējam, saglabāsies sals, valsts austrumos temperatūra var noslīdēt līdz -20 grādiem, bet svētdien Kurzemē gaiss iesils līdz -2..+2 grādiem.

Nākamnedēļ visā Latvijā iespējams atkusnis; prognozes vēl ir svārstīgas. Palaikam pūtīs spēcīgs vējš no dienvidu puses, līs un snigs.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka pašreizējais sals izraisīs intensīvu vižņu veidošanos upēs un vietām, palielinoties esošajiem ledus sablīvējumiem un veidojoties jauniem, var applūst plašākas teritorijas.

Sarežģītākā situācija gaidāma Daugavā pie Līksnas un Jēkabpils - Pļaviņu posmā, kā arī Lielajā Juglā, Lielupes baseinā un tajos upju posmos valsts austrumu daļā, kur sasalst esošie ledus sablīvējumi.

Margrēte II atsakās būt par Andersena balvas patronesi, jo žūriju vada krieviete

Dānijas karaliene Margrēte II atteikusies turpmāk būt par Starptautiskās Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (IBBY) Hansa Kristiana Andersena balvas patronesi, šādi reaģējot uz to, ka balvas žūrijas prezidenta amatā, neraugoties uz daudzu dalīborgan...

Bahmutā esot dzirdams apšaudes troksnis no abām frontes līnijas pusēm

Ukrainas Doneckas apgabala pilsētā Bahmutā piektdien dzirdama artilērijas apšaude no abām frontes līnijas pusēm, ziņo aģentūras AFP žurnālisti. Krievijas karaspēks apšaudījis arī citas Ukrainas pilsētas.

Apšaudes troksnis Bahmutā bijis dzirdams pēc plks...

Fantastika! Predators vārtsargs Saross atvaira 64 metienus (+VIDEO)

Jaunu Našvilas "Predators" kluba rekordu atvairītajos metienos ceturtdien sasniedza somu vārtsargs Jūse Saross, tiekot galā ar 64 pretinieku raidījumiem un palīdzot savai komandai viesos pieveikt Karolīnas "Hurricanes" komandu.

Saross tika galā ar 64 no...



Komentāri