lv
4WiufLhoptxWz2s0EHztghihxddVHtVu955kcTEP
965056

Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos «Kur pazuda valsts»

Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos «Kur pazuda valsts»

Dailes teātra Mazajā zālē šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos režisora Toma Treiņa iestudējums "Kur pazuda valsts", informē teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Viņa pavēstīja, ka dokumentālais detektīvs tapis, atzīmējot latviešu mākslinieka Raimonda Staprāna radošo darbu un iedvesmojoties no mākslinieka lugām.

Vārpiņa atzīmēja, ka izrādes centrā ir Latvijas valsts okupācija, kas "paslīdēja garām" pasaules acīm, kā arī Kārļa Ulmaņa personība.

Izrādes oriģināldramaturģiju veidojis Matīss Gricmanis, iedvesmojoties no diviem Dailes teātra uzvedumiem - 2011.gada "Gūsteknis pilī" un 1989.gada "Četras dienas jūnijā", kas ir Atmodas laika iestudējums. Tas notika tagadējā Prezidenta pilī, prezidenta Ulmaņa darba kabinetā, kur Ulmani atveidoja aktieris Uldis Vazdiks.

Lomas Treiņa iestudējumā "Kur pazuda valsts" atveidos aktieri Imants Strads, Juris Bartkevičs, Toms Veličko, Kaspars Dumburs, Andris Bulis un Mārtiņš Upenieks.

Kas notiks ar degvielas cenām šogad? Prognozē Neste Latvija vadītājs

2023. gadā degvielas cenām vajadzētu nostabilizēties un arī patēriņš varētu saglabāties 2022.gada līmenī, intervijā aģentūrai LETA prognozē SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis. Vienlaikus viņš uzsver, ka pēc kara sākuma Ukrainā k...

Čempionāta zemledus makšķerēšanā pirmais posms pārcelts uz Baļotes ezeru

Izvērtējot ledus stāvokli Viesītes ezerā, Jēkabpils novada atklātā čempionāta zemledus makšķerēšanā pirmais posms, kas notiks rīt, 7.janvārī, tiek pārcelts no Viesītes ezera uz Baļotes ezeru, ziņo pašvaldībā.

Jēkabpils novada atklātais čempionāts zemled...

Krievijas televīzija: Krievija pārtraukusi uguni Ukrainā

Krievijas valsts televīzija piektdien vēsta, ka Ukrainā pusdienlaikā pēc Maskavas laika [plkst.11 pēc Latvijas laika] Krievijas armija pārtraukusi uguni visā frontes līnijā.

"Pusdienlaikā šodien visā kontakta līnijā stājās spēkā uguns pārtraukšanas re...



Komentāri