lv
7clIYz2XNL9icOIL60FgWmAvP71cZBdAmu0zZe5I
963772

Vāc parakstus par pirotehnikas aizliegumu privātpersonām Latvijā

Vāc parakstus par pirotehnikas aizliegumu privātpersonām Latvijā

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par pirotehnikas tirdzniecības un lietošanas aizliegumu privātpersonām Latvijā.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Kārlis Zeiļa. Viņš rosina pilnībā izslēgt neprofesionālu pirotehnikas izmantošanu visās iespējamās vietās, tā samazinot traumas un ugunsnelaimju cēloņus.

Idejas autora ieskatā nepieciešams izstrādāt vai grozīt attiecīgos likumus, kā arī uzdot pašvaldību policijai nodrošināt to izpildi.

Tādējādi, viņaprāt, samazināsies smagu traumu un ugunsgrēku nodarītais posts, kas sevišķi plašos sabiedriskajos svētkos praktiski vienmēr ir klātesošs haotiskas neprofesionālās uguņošanas apstākļos. Samazināsies arī mājdzīvnieku stress un to noklīšanas gadījumu skaits.

ISW: Putina paziņojums ir infooperācija, lai kaitētu Ukrainas reputācijai

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, izsludinot uguns pārtraukšanu pareizticīgo Ziemassvētku laikā, vēlas iedragāt Ukrainas reputāciju un pārņemt iniciatīvu kaujas laukā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Putins ceturtdien uzdeva aizs...

Merzļikins Blue Jackets vārtos atgriežas ar 6 ielaistām ripām (+VIDEO)

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien atgriezās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos un mačā ar Vašingtonas "Capitals" bija spiests kapitulēt sešas reizes.

Merzļikins aizvadīja savu pirmo maču kopš 13.decembra...

Indriksone atklājusi Ekonomikas ministrijas šī gada galveno prioritāti

Ekonomikas ministrijas (EM) šā gada galvenā prioritāte būs Latvijas ekonomiskā drošība, pavēstīja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA).

Latvijas ekonomikas konkurētspējas priekšnoteikums saistās ar tehnoloģiju attīstību, ražošanas efektivitātes uzla...



Komentāri