lv
TTEdu5lMJkLxSjYZjUIJEa1VpO3Jme7Md9ePz8ya
963107

Kristīne Bērziņa: Ceļa vārdi nākamajam Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam

Kristīne Bērziņa: Ceļa vārdi nākamajam Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam
Ne tik sen kāds politiķis sabiedriskās televīzijas ziņu pārraidē izteicās, ka Centrālā vēlēšanu komisija ir "nozīmīga valsts institūcija" un priekšsēdētājs ir "tik augsta līmeņa amatpersona". Skaidrs, ka vēlēšanas tiešām ir demokrātijas pamats un bez Centrālās vēlēšanu komisijas brīvas un demokrātiskas vēlēšanas nebūtu iespējamas. Tomēr mana pieredze liecina, ka apgalvojums par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju kā augstu amatpersonu ar ietekmi Latvijā ir tikai tukši vārdi uz papīra. Praksē par Centrālo vēlēšanu komisiju politikas veidotāji aizmirst, tikko kā vēlēšanas sekmīgi beigušās un vēlēšanu rezultāti paziņoti.
Vāc parakstus par pirotehnikas tirdzniecības un lietošanas aizliegumu privātpersonām Latvijā
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par pirotehnikas tirdzniecības un lietošanas aizliegumu privātpersonām Latvijā.
Tiešsaistes konferencē prezentēs pētījuma 'Dažādības kompass 2023' rezultātus
Lai gan par vienlīdzību iestājās jau Aristotelis, kā arī daudzi viņa domubiedri un sekotāji, atšķirīgu attieksmi darba vidē piedzīvo arī modernās pasaules iedzīvotāji Latvijā. Viens no tās galvenajiem cēloņiem ir izpratnes trūkums sabiedrībā par to, uz...
Makārtijs nekļūst par spīkeru arī 11. balsojumā
ASV Republikāniskās partijas līderis Pārstāvju palātā Kevins Makārtijs nav kļuvis par Kongresa apakšpalātas spīkeru arī trešajā dienā, nespējot iegūt vairākumu jau 11 balsojumos pēc kārtas, raksta britu raidsabiedrība BBC.


Komentāri