lv
p86ReVgW1xPz4LlzGnq3FngUoZPUCJTjwUnQoccU
963104

Tiešsaistes konferencē prezentēs pētījuma 'Dažādības kompass 2023' rezultātus

Tiešsaistes konferencē prezentēs pētījuma 'Dažādības kompass 2023' rezultātus
Lai gan par vienlīdzību iestājās jau Aristotelis, kā arī daudzi viņa domubiedri un sekotāji, atšķirīgu attieksmi darba vidē piedzīvo arī modernās pasaules iedzīvotāji Latvijā. Viens no tās galvenajiem cēloņiem ir izpratnes trūkums sabiedrībā par to, uz kādām tieši situācijām ir attiecināms termins "diskriminācija". Tas novērojams arī diskriminācijai visvairāk pakļautajās sociālajās grupās – liela daļa šo grupu pārstāvju ir pieņēmuši šo situāciju kā pašsaprotamu un ir iemācījušies tai pielāgoties, liecina pētījuma "Dažādības kompass 2023" dati.
Makārtijs nekļūst par spīkeru arī 11. balsojumā
ASV Republikāniskās partijas līderis Pārstāvju palātā Kevins Makārtijs nav kļuvis par Kongresa apakšpalātas spīkeru arī trešajā dienā, nespējot iegūt vairākumu jau 11 balsojumos pēc kārtas, raksta britu raidsabiedrība BBC.
Pēdējās nedēļas skatāma izstāde «Dekoloniālās ekoloģijas. Saprast postkoloniālo pēc sociālisma»
Izstāde "Dekoloniālās ekoloģijas. Saprast postkoloniālo pēc sociālisma", ko Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) veidojis sadarbībā ar "Rīgas mākslas telpu" vēl skatāma pēdējās nedēļas – līdz 15. janvārim, informēja LLMC pārstāvji.
Finanšu ministrs: Veselības un labklājības nozares varētu stabilizēt ar nodokļu revīziju
Veselības un labklājības nozaru stabilizēšanai finansējumu varētu rast šī gada otrajā pusē, pārskatot nodokļus. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība").


Komentāri