lv
tZ78sLyTjvMgRPOmp0pn9NVzvEyL478G59r6auQS
960573

Informēs par "Erasmus+" 2023.gada projektu konkursiem augstākās izglītības jomā

Informēs par "Erasmus+" 2023.gada projektu konkursiem augstākās izglītības jomā
Rīga, 6.janv., LETA. Šodien norisināsies Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) organizēta infomatīvā diena par "Erasmus+" programmas 2023.gadu pieteikumu konkursu augstākās izglītības jomā, liecina informācija VIAA mājaslapā.

Rīga, 6.janv., LETA. Šodien norisināsies Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) organizēta infomatīvā diena par "Erasmus+" programmas 2023.gadu pieteikumu konkursu augstākās izglītības jomā, liecina informācija VIAA mājaslapā.

Pasākumi notiek tiešsaistē, un tajos ikviens interesents var uzzināt par programmas sniegtajām iespējām skolu, profesionālās, pieaugušo, augstākās izglītības un sporta jomā, mācību mobilitāšu, sadarbības partnerību un maza mēroga partnerību projektu izstrādes un sagatavošanas aspektiem, finanšu nosacījumiem, kvalitatīvu mobilitāšu īstenošanu, Tiešsaistes valodas atbalsta sistēmu, kā arī projektu rezultātu komunikācijas aktivitātēm.

2023.gadā "Erasmus+" turpinās atbalstīt skolēnu, studentu, profesionālās izglītības audzēkņu, pieaugušo, pedagogu un personāla mobilitātes. Programmas īstenošanai Latvijā izglītības un mācību jomā 2023.gada konkursā piešķirti vairāk nekā 29 miljoni eiro, tai skaitā 14,5 miljoni eiro augstākajā izglītībā, 6,7 miljoni eiro profesionālajā izglītībā, 5,6 miljoni eiro skolu izglītībā un 1,7 eiro miljoni pieaugušo izglītības projektiem.

Pirmo reizi 2023.gadā tiks uzsākta jauna aktivitāte sporta jomā. Tā ļaus īstenot sporta jomas mobilitātes projektus, tādējādi atbalstot vietējos neprofesionālā un tautas sporta organizāciju trenerus un personālu. Sporta jomas mobilitāšu īstenošanai Latvijā piešķirti 78 tūkstoši eiro.

"Erasmus+" likts uzsvars uz personu individuālo un grupu mācību mobilitāti, kā arī organizāciju sadarbību, kas sekmē iekļaušanu, izcilību, radošumu, inovācijas un ilgtspēju, īpašu uzmanību pievēršot programmas galvenajām prioritātēm - iekļaušanai un daudzveidībai, zaļajai un digitālajai pārveidei, kā arī aktīvai līdzdalībai demokrātiskajos procesos.

Piektdienas rīts Latvijā - skaidrs un auksts
Rīga, 6.janv., LETA. Piektdienas rīts Latvijā ir aukstākais kopš decembra vidus. Debesis skaidras, vien dažviet Kurzemē ir mākoņi un neliels sniegs, liecina meteoroloģiskā informācija.

Rīga, 6.janv., LETA. Piektdienas rīts Latvijā ir aukstākais...

Izstādē Zinātne Latvijai 2023 varēs iepazīt 12 Latvijas zinātniekus

No šodienas Āgenskalna tirgus apmeklētāji izstādē "Zinātne Latvijai 2023" varēs iepazīt 12 Latvijas zinātniekus, informē Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

Šodien plkst.15 izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) atklā...

Akciju cenas pārsvarā krītas bažās par ASV centrālās bankas politiku

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās ceturtdien pārsvarā kritās, ASV nodarbinātības datiem pastiprinot bažas, ka ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) turpinās celt procentlikmes, lai cīnītos pret augsto inflāciju.

Volstrītas indeksi saruka par vairāk nekā ...



Komentāri