lv
QaQdAVUAKCj4OElatuIDgWl8VJQ9sLf32FwbFEP4
952254

Līgatnē siltuma un ūdensapgādes pakalpojumu cenas augs par vairāk nekā 40%

Līgatnē siltuma un ūdensapgādes pakalpojumu cenas augs par vairāk nekā 40%

Cēsu novada dome ir apstiprinājusi SIA "Līgatnes komunālserviss" ūdensapgādes un siltumenerģijas pakalpojumu tarifa izmaiņas, kas būs par vairāk nekā 40% augstākas nekā pašlaik, informē pašvaldība.

No 1.februāra SIA "Līgatnes komunālserviss" ūdensapgādes tarifs būs 1,61 eiro par kubikmetru (eiro/m3) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas būs par 38% vairāk nekā patlaban. Kanalizācijas tarifs būs 2,51eiro/m3 bez PVN, kas būs par 44% vairāk nekā patlaban.

Savukārt siltumenerģijas tarifs ar dīzeļdegvielas kurināmo maksās 204,05 eiro par megavatstundu (Mwh) bez PVN, kas būs par 41% dārgāk nekā patlaban.

Cēsu novada Līgatnes apvienības pārvaldes vadītāja Līga Medne skaidro, ka izmaiņas ūdensapgādes un kanalizācijas sniegto pakalpojumu izmaksās veiktas, balstoties uz pakalpojuma sniegšanas izmaksu sadārdzinājumu, savukārt izmaiņas siltumapgādes izcenojumā nepieciešamas, lai piemērotu atbilstošu izmaksu tarifu siltumapgādei, kuru nodrošina ar dīzeļdegvielas kurināmo.

LETA jau vēstīja, ka pagājušā gada beigās Valsts vides dienests (VVD), veicot plānotu pārbaudi SIA "Līgatnes komunālserviss", konstatēja, ka katlumājā, kuras piesārņojošās darbības atļaujā kā kurināmais norādīts dabas gāze, no 2022.gada oktobra sadedzināšanas iekārtam ir nomainīti degļi un kā kurināmais tiek izmantots dīzeļdegviela, par to liecina arī kurināmā uzskaites žurnāli. Uzņēmums kurināmā veida maiņu bija veicis patvaļīgi, nelūdzot VVD veikt izmaiņas piesārņojošās darbības atļaujā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Līgatnes komunālserviss" apgrozījums 2021.gadā bija 868 430 eiro. Uzņēmums strādāja ar 71 946 eiro. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,42 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Cēsu novada pašvaldībai.

Izstāde «Vērtību zīmes» Mākslas muzejā pagarināta

Atsaucoties lielajai sabiedrības interesei, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) un Latvijas Banka raduši iespēju līdz 22.janvārim pagarināt izstādi "Vērtību zīmes", ko jau apskatījuši vairāk nekā 52 000 apmeklētāju, informēja LNMM pārstāve Nataļ...

Ukraina paziņo jaunākos datus par Krievijas dzīvā spēka zaudējumiem

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši 109 720 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 810 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.febru...

'Pirmais padoms – nekad nestrīdies ar faniem!' – Razma par to, kā cīnīties šautriņu mešanas elitē
Jau savā pirmajā profesionālajā turnīrā Latvijas labākais šautriņmetējs Madars Razma saņēmis vērtīgu padomu no veterāniem – nekad nebojā attiecības ar līdzjutējiem! To viņš atzina raidījumā "Aizmugure". Šautriņu mešana ir sporta veids, kas prasa lielu ...


Komentāri