lv
K2EYIY3jFttEHKUA0m2GKv0QK4Rk9GD0nWWyVMFS
947145

Koncertzālē Cēsis būs atvērts telpiskās mūzikas kupols

Koncertzālē Cēsis būs atvērts telpiskās mūzikas kupols

Koncertzālē "Cēsis" no šodienas līdz svētdienai, 8.janvārim, notiks telpiskās mūzikas notikums "Ieskaujošā ziema", kur katru dienu skaņas kupolā notiks vairāki seansi, kuros varēs gūt citādu muzikālu pieredzi, informēja koncertzāles pārstāve Egija Saļņikova.

Viņa norādīja, ka kupolā varēs dzirdēt skaņu ainavas ambientā, klusinātā un minimālistiskā estētikā, ko radījuši Baltijas un Ziemeļvalstu komponisti. Programmā gaidāms komponista Antonio Vivaldi cikla "Gadalaiki" "Ziema", kas aranžēta ambisoniskā versijā.

No šodienas līdz svētdienai koncertzāles "Cēsis" lielās zāles vidū atradīsies ar telpiskās skaņas koncertsistēmu un daudzskaitlīgiem skaļruņiem aprīkots kupols jeb telpa telpā, bet klausītāju sēdvietas būs izvietotas tā iekšpusē. Pateicoties daudzo skaņas avotu izvietojumam telpā un skaņai mūzikas partitūrā dinamiski pārvietojoties, klausītājs varēs piedzīvot citādu skaņas pieredzi.

Pirmo reizi kupols koncertzālē "Cēsis" tika uzbūvēts un atvērts klausītājiem 2022.gada janvārī, iepazīstinot interesentus ar telpisko mūziku kā īpašu žanru, un programmā iekļaujot laikmetīgus, īpaši notikumam radītus skaņu rakstus.

Biļetes nopērkamas koncertzāles "Cēsis" kasē, "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā "bilsesuparadize.lv".

Akciju cenas pieaug, naftas cenas krītas, Eiropas gāzes cenas sasniedz zemāko līmeni kopš 2021.gada novembra

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās trešdien pieauga. Globālās naftas cenas kritās, valdot bažām par pieprasījumu Ķīnā, bet Eiropas gāzes cenas sasniedza zemāko līmeni kopš 2021.gada novembra, jo siltais ziemas laiks samazināja apkures vajadzības.

Naftas...

Daugavpilī skatāma izstāde par Amerikas latviešu kopienas dzīvi Latvijas okupācijas laikā

Izstādi "ASV - drošs patvērums laikā, kad dzimtene okupēta 1940-1991", kas veidota Latvijas Okupācijas muzeja sadarbībā ar ASV vēstniecību, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklās šodien plkst.15.

Izstāde atspoguļo ASV īstenoto padomju okup...

Ceturtdienas joku deva

Smejies vesels!

###

Drosme, tā ir spēja aiziet no vecāku sapulces brīdī, kad sāk vākt naudu!

###

Vīrietim sagribas kādu saldu našķi. Viņš lielveikalā konditorejas nodaļā pēta piedāvājumu. Kanēļmaizīte, kafijas maizīte, “Austiņa”, biezpienmaizīte, bulciņ...



Komentāri