lv
nXVJVkaSQl8xfXY6dIKrboVbfklndhJmT9EDZJZf
947138

Daugavpilī skatāma izstāde par Amerikas latviešu kopienas dzīvi Latvijas okupācijas laikā

Daugavpilī skatāma izstāde par Amerikas latviešu kopienas dzīvi Latvijas okupācijas laikā

Izstādi "ASV - drošs patvērums laikā, kad dzimtene okupēta 1940-1991", kas veidota Latvijas Okupācijas muzeja sadarbībā ar ASV vēstniecību, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklās šodien plkst.15.

Izstāde atspoguļo ASV īstenoto padomju okupācijas un aneksijas neatzīšanas politiku laika posmā no Samnera Velsa deklarācijas parakstīšanas 1940.gada 23.jūlijā līdz prezidenta Džordža H. V. Buša paziņojumam par pilnvērtīgu diplomātisko attiecību atjaunošanu ar Latviju 1991.gada 2.septembrī.

Izstādes materiāli pievērš apmeklētāju uzmanību starptautiskās politikas norisēm un ASV nemainīgajai pozīcijai Baltijas valstu jautājumā, Amerikas latviešu kopienas dzīvei un cīņai par Latvijas neatkarības atjaunošanu, dažādu trimdas organizāciju un Latvijas sūtniecības sekmīgajai darbībai ASV. Īpaša vieta izstādē atvēlēta tiem latviešiem, kuri ar saviem darbiem ieguva visas Amerikas atzinību.

ASV daudziem latviešiem pēc kara deva ne tikai patvērumu, bet arī pārliecību, ka jācīnās par dzimtenē palikušajiem. Ar skaļiem piketiem un protestiem latvieši atgādināja par Latvijas okupāciju.

Izstāde būs apskatāma līdz 7.februārim.

Ceturtdienas joku deva

Smejies vesels!

###

Drosme, tā ir spēja aiziet no vecāku sapulces brīdī, kad sāk vākt naudu!

###

Vīrietim sagribas kādu saldu našķi. Viņš lielveikalā konditorejas nodaļā pēta piedāvājumu. Kanēļmaizīte, kafijas maizīte, “Austiņa”, biezpienmaizīte, bulciņ...

Teroristu pašnāvnieku uzbrukumā Somālijā nogalināti 29 cilvēki

Somālijā, Hīrānas reģionā trešdien notika divu teroristu pašnāvnieku uzbrukums vietējās pašvaldības ēkai, kurā nogalināti 29 cilvēki, ieskaitot abus uzbrucējus, paziņoja varas iestādes.

Uzbrukumā gāja bojā abi teroristi, 16 civiliedzīvotāji un 11 drošīb...

Irāna asi protestē pret ajatollas Ali Hameneji karikatūru publicēšanu Francijā

Irāna trešdien asi reaģējusi uz Francijā žurnālā "0z0zws00a" publicētajām karikatūrām par Irānas augstāko garīgo līderi ajatollu Ali Hameneji un solījusi nepalikt atbildi parādā.

"Charlie Hebdo" vienas dienas laikā publicēja desmitiem ajatollas karikatū...



Komentāri