lv
1DIjs6ZJL4xX79LsnOvxllxeYdAKkR1f0LxFyU6J
938176

Mūrniece: ASV izprot ģeopolitisko situāciju un Krievijas draudus Eiropai

Mūrniece: ASV izprot ģeopolitisko situāciju un Krievijas draudus Eiropai

ASV izprot šī brīža ģeopolitisko situāciju un Krievijas draudus Eiropas drošībai un to apliecina ASV lēmums palielināt atbalstu Baltijas valstu militāro spēju stiprināšanai, pēc tikšanās ar ASV vēstnieku Latvijā Džonu Kārvailu paudusi aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Pagājušā gada nogalē ASV Kongress apstiprināja 225 miljonu ASV dolāru finansējumu visām trim Baltijas valstīm atbilstoši "Baltijas Drošības iniciatīvas" 2023.gadam fiskālajam gadam, kas tiks novirzīts militāro spēju attīstībai. Salīdzinājumam 2022.fiskālajam gadam Baltijas Drošības iniciatīva paredzēja 150 miljonus ASV dolāru.

Tāpat jau vēstīts, ka ASV ir apstiprinājusi plānus militārās klātbūtnes stiprināšanai Baltijas valstīs, kas paredz, ka rotācijas kārtībā bez pārtraukumiem Latvijā uzturēsies ASV karavīri un militārās tehnikas vienības.

Plānots, ka Latvijā tuvākajos gados ASV nodrošinās vienību klātbūtni rotācijas kārtībā gan Ādažu, gan Lielvārdes militārajās bāzēs. Tas sniegs būtisku ieguldījumu atturēšanā un aizsardzībā, kā arī uzlabos savstarpējo savietojamību starp Latvijas un ASV bruņotajiem spēkiem.

Paredzēts, ka sākotnēji Latvijā uzturēsies ASV artilērijas un aviācijas vienības un tas saskan ar Nacionālo bruņoto spēku izvirzītajām aizsardzības spēju vajadzībām.

Tāpat vēstnieks trešdien tikās ar iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (NA), lai pārrunātu abu valstu sadarbību valsts iekšējās drošības jomā.

Tikšanās laikā tika norādīts, ka Latvijas un ASV divpusējās attiecības ir ciešas un intensīvas, un ir gandarījums par pozitīvajiem rezultātiem, kas sasniegti iekšlietu jomā.

Kučinskis uzsvēra, ka vieno no būtiskākajiem jautājumiem, kurā izveidojusies laba sadarbība starp abām valstīm, ir valsts robežas drošība. "Mēs esam vienoti savos centienos stiprināt austrumu robežu, kas, kā mēs visi zinām, ir arī Eiropas Savienības un NATO ārējā robeža," uzsvēris Kučinskis.

Īpaši sarunas laikā tika uzsvērta sadarbība saistībā ar atbalsta sniegšanu Ukrainai. ASV puse augstu novērtējot Latvijas valdības sniegto atbalstu Ukrainas bēgļiem, norādot, ka Latvijas Iekšlietu ministrija dara lielāko darbu, lai koordinētu palīdzību Ukrainas bēgļiem.

ASV ir Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, abām valstīm ir īpašas attiecības, tostarp iekšlietu jomā.

Eiduka izcīna piekto vietu Tour de Ski 20 kilometru iedzīšanā

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka trešdien Vācijā "Tour de Ski" seriāla ceturtajā posmā izcīnīja piekto vietu 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā, kamēr uzvaru izcīnīja Zviedrijas sportiste Frīda Kārlsone.

Eiduka sasniedza finišu pēc 49 minū...

Kā izdzīvot krīzē: pirkt gudri, neņemt ātros kredītus, “aizmirst” par lombardiem

Vissvarīgākās lietas dzīvē ir bieži vien – bezmaksas.

Latvijas Bankas ekonomists OĻEGS KRASNOPJOROVS, sagaidot jauno 2023.gadu, padalījās ar saviem ieteikumiem, lai, pēc viņa vārdiem, 2023. gads tieši jums nestu labklājību un mieru”. Trīs viņu ieteikumi...

Porcelāna muzejā varēs izgatavot ažūrus ornamentus

Rīgas Porcelāna muzeja radošajā darbnīcā janvārī varēs izgatavot ažūrus ornamentus ar tonētu lejamo porcelāna masu, informēja Porcelāna muzeja pārstāve Maija Ņikitina.

Rīgas Porcelāna muzejs janvārī aicina nodoties jaunradei - savām rokām izgatavot ažūr...



Komentāri