lv
54nIeimIsd959QDqy5pqVxXilNlSAkoHlMybZNc2
938173

Porcelāna muzejā varēs izgatavot ažūrus ornamentus

Porcelāna muzejā varēs izgatavot ažūrus ornamentus

Rīgas Porcelāna muzeja radošajā darbnīcā janvārī varēs izgatavot ažūrus ornamentus ar tonētu lejamo porcelāna masu, informēja Porcelāna muzeja pārstāve Maija Ņikitina.

Rīgas Porcelāna muzejs janvārī aicina nodoties jaunradei - savām rokām izgatavot ažūrus porcelāna dekorus no dažādu krāsu lejmasas. Ar iepriekš sagatavotu pūslīti, kurā iepildīta lejamā masa, uz ģipša pamatnes tiks vilkti smalki raksti, kas pēc nožūšanas un apdedzināšanas 1250 grādu temperatūrā, pārtaps trauslos porcelāna ornamentos.

Muzejpedagoģes palīdzēs realizēt dalībnieku ieceri un parūpēsies par radītā priekšmeta pēcapstrādi. Darbnīcā var piedalīties dažāda vecuma apmeklētāji, sākot no skolas vecuma bērniem, kā arī darbnīca ir pieejama cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Darbnīcu vadīs muzejpedagoģes Rasa Jansone un Astra Kaprāne.

Francisks par Benediktu XVI: Viņa asā un lēnprātīgā doma nebija pašcitējoša

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks savu priekšgājēju Benediktu XVI trešdien raksturoja kā dižu ticības komunikatoru.

Benedikts bija "dižs katehēzes meistars", trešdienas rītā Vatikānā vispārējās audiences sākumā sacīja Francisks, šādi raksturojot b...

SPKC monitorē Covid-19 rādītājus, lai pamanītu strauju vīrusa izplatīšanos, uzsver Meņģelsone
Lai nepalaistu garām strauju Covid-19 izplatīšanos Latvijā, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) patlaban rūpīgi seko līdzi šī vīrusa saslimstības rādītājiem, sacīja veselības ministre Līga Meņģelsone (AS).
Norvēģija gatava piegādāt gāzi Ukrainai
Norvēģija ir gatava apgādāt Ukrainu ar gāzi šai ziemai nepieciešamajā daudzumā. Tā paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Viņš arī sacījis, ka Norvēģijas loma Eiropas aizsardzībā var kļūt vēsturiska.


Komentāri