lv
JyKxFeQXDiYBsTgDB8B5JTI1ZAgNwqZtg2rU1qnr
936896

Ukrainas izlūkdienests: Krievijai pietiks raķešu diviem trim lieliem triecieniem

Ukrainas izlūkdienests: Krievijai pietiks raķešu diviem trim lieliem triecieniem

Krievijai ir pietiekamu rezervju, lai veiktu vēl divus trīs masīvus raķešu triecienus, katrā izšaujot aptuveni 80 raķešu, uzskata Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Vadims Skibickis.

Krievi jau ķērušies pie savām bruņojuma stratēģiskajām rezervēm, kas atbilstoši normatīviem ir 30% no raķešu kopējā skaita, intervijā medijam "RBK-Ukraina" sacīja amatpersona.

"Viņiem ir jāpapildina rezerves. Ar to, starp citu, ir izskaidrojams tas, kāpēc šodien tiek atrasts daudz 2022.gadā, arī trešajā ceturksnī, ražotu raķešu atlūzu. Tas liecina par to, ka tās no ražošanas uzreiz nonāk karaspēkā," skaidroja Skibickis.

Atbilstoši Ukrainas izlūkdienesta datiem rezervju papildināšanai Krievija mēnesī spēj saražot līdz 30 spārnotajām raķetēm H-101 un 15 līdz 20 raķetes "Kaļibr".

Krievija nav atklājusi nedz savas bruņojuma rezerves, nedz rūpniecības iespējas tās saražot.

Arī neatkarīgie eksperti uzskata, ka Krievijas bruņojuma rezerves, īpaši augstas precizitātes bruņojuma, kūst, tomēr pārbaudīt Skibicka minētos skaitļus nav iespējams.

Augstas precizitātes raķešu trūkumu Krievija centīsies kompensēt, kombinējot tās ar H-22 un S-300, kā arī ar kamikadzes droniem, uzskata Ukrainas militārais izlūkdienests.

Krievija iztērējusi 660 dronus no 1750, ko tā pasūtījusi Irānai, sacīja Skibickis.

Dronu izmantošana līdz ar auksta laika iestāšanos varētu būt stipri apgrūtināta, norādīja Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis.

Sākts kriminālprocess pret Latvijas pilsoni par piedalīšanos karā Krievijas pusē

Latvijas Valsts drošības dienests (VDD) sācis kriminālprocesu pret Latvijas pilsoni saistībā ar aizdomām par prettiesisku piedalīšanos Krievijas uzsāktajā karā pret Ukrainu, informēja VDD.

Kriminālprocess sākts saskaņā ar Krimināllikuma pantu par aktīvu...

Lielbritānijā turpinās dzelzceļnieku streiks, lai panāktu lielākas algas

Lielbritānijā trešdien jau otro dienu turpinās dzelzceļa darbinieku 48 stundu streiks nolūkā panākt atalgojuma palielināšanu.

Trešdien vilcieni nekursē aptuveni pusē Lielbritānijas dzelzceļa maršrutu, un tiek veikta tikai piektā daļa reisu.

Streiki, kur...

Krievijas vēstniecība saņēmusi aizdomīgu sūtījumu; tur strādā policija

Krievijas vēstniecībā Latvijā, iespējams, saņēmusi aizdomīgu sūtījumu ar nezināmas izcelsmes vielu, apstiprināja Valsts policijā.

Ap plkst.15 saņemts izsaukums par to, ka Krievijas vēstniecībā Rīgā, iespējams, ir saņemts aizdomīgs sūtījums, kurā atrodas...



Komentāri