lv
BIgUofZz5zrejh4q8Xc3Qe2jv3S0aPbd6K51Dmvb
936271

Par maldīgām reklāmām uzņēmumam "Tesla" nosaka 2,1 miljona eiro naudassodu

Par maldīgām reklāmām uzņēmumam "Tesla" nosaka 2,1 miljona eiro naudassodu

Dienvidkorejas Godīgas tirdzniecības komisija (KFTC) otrdien piemērojusi ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmumam "Tesla Motors" 2,85 miljardu vonu (2,1 miljons eiro) naudassodu par maldinošām elektrisko automašīnu reklāmām.

KFTC norāda, ka uzņēmuma Dienvidkorejas mājaslapā pārspīlēti un izteikti maldīgi apgalvojumi par elektrisko automobiļu nobraukšanas distanci un uzlādes ātrumu.

Komisija vēsta, ka "Tesla" elektroauto nobraukšanas distance samazinās pat par 50,5% aukstos laikapstākļos salīdzinājumā ar reklāmās paustajiem apgalvojumiem.

Turklāt autoražotājs nav informējis patērētājus Dienvidkorejā, ka automašīnu uzlādes ātrums ievērojami atkarīgs no izmantotā lādētāja, ārējās temperatūras un akumulatora stāvokļa.

"Tesla" arī norādījis nepatiesu informāciju par patērētāju ietaupījumiem, jo uzņēmums nav paskaidrojis, ka elektroauto uzlādes izmaksas ietekmē dažādi faktori, tai skaitā uzlādes ātrums un valdības nodrošinātais atbalsts.

Dienvidkoreja varētu atteikties no buferzonas vienošanās ar Ziemeļkoreju

Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols trešdien pavēstīja, ka apsvērs iespēju apturēt 2018.gada vienošanos ar Ziemeļkoreju par jūras buferzonas izveidošanu, ja Phenjana atkal pārkāps robežu.

Vienošanās mērķis bija samazināt militāro spriedzi ap pamatīgi...

"Preses nama kvartāls" noslēdzis nomas līgumu ar "Rimi Latvia"

"Preses nama kvartāla" attīstītāji parakstījuši nomas līgumu ar mazumtirdzniecības uzņēmumu "Rimi Latvia", aģentūru LETA informēja projekta attīstītāja "Lords LB Special Fund V" pārstāvji.

Nomas līgums paredz, ka "Rimi Latvia" multifunkcionālā centra pi...

Krievi Mariupoles ostu pārvērš par militāru bāzi - mēra padomnieks

Krievu okupanti Mariupoles jūras ostu pārvērš par militāru bāzi, pavēstīja pilsētas mēra padomnieks Petro Andrjuščenko.

"Jūras ostu okupanti pakāpeniski pārvērš par militāru bāzi. Decembra beigās no darba ostā atlaisti visi mariupolieši, atskaitot spec...



Komentāri