lv
SLxFWcinbidqBury5Rfd4e08mV4kSV687ReVa2f9
931766

Erdogans runās ar Putinu un Zelenski

Erdogans runās ar Putinu un Zelenski

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien plāno telefonsarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, paziņojis Erdogana preses sekretārs Ibrahims Kalins.

"Mēs turpinām intensīvu diplomātiju ar abām pusēm. Mūsu attiecīgie ministri, ārlietu ministrs, aizsardzības ministrs, izlūkdienesta vadītājs un citi mūsu kolēģi turpina tikties ar abu pušu kolēģiem. Šobrīd Turcija ir vienīgā valsts, kas var darīt to tik efektīvi un tādā mērogā," pavēstīja Kalins.

Pēc viņa teiktā, Turcijas puse ir noraizējusies par iespējamu karadarbības saasināšanos Ukrainā, un Ankara turpina atbalstīt Putina un Zelenska sarunas.

"Vienīgais miera un sarunu galds, kas patiesi vienoja puses jau no paša sākuma, tika izveidots Turcijā. Vispirms Antālijā, tad Stambulā. Diemžēl turpinājuma nebija, taču, kā zināms, mūsu prezidents vairākkārt aicinājis abus līderus uz tikšanos un mēs turpinām atkārtot šo aicinājumu," sacīja Kalins.

Nesagatavotu krievu karavīru sūtīšana uz fronti padara viņus par lielgabalu gaļu

Slikti sagatavotu Krievijas karavīru sūtīšana uz frontes pirmajām līnijām viņus padara par lielgabalu gaļu, teikts jaunākajā ASV Kara studiju institūta (ISW) ziņojumā.

Sistemātiskas problēmas Krievijas karaspēka formēšanā atstāj negatīvu iespaidu uz per...

Gobzems māju Baltezerā pārdevis par 340 000 eiro

Bijušais Saeimas deputāts Aldis Gobzems pērn vasarā par 340 000 eiro pārdevis nekustamo īpašumu - māju un zemi - Baltezerā, Ādažu novadā, liecina viņa amatpersonas deklarācija, kas iesniegta, beidzot darbu parlamentārieša amatā.

Noslēdzošajā deklarācijā...

Par cilvēka piekaušanu un 'BMW' nolaupīšanu Kārsavā aiztur vīrieti
Pagājušā gada izskaņā Valsts policija (VP) Ludzas novadā aizturēja vīrieti, kurš 27. decembra naktī Kārsavā nolaupīja automašīnu "BMW". Likumsargi turpina izmeklēšanu, portālu "Delfi" informēja VP.


Komentāri