lv
5biyuBZCFbzJIEUmdflxYKfztCmgAiXbnSf5bZqO
931765

Nesagatavotu krievu karavīru sūtīšana uz fronti padara viņus par lielgabalu gaļu

Nesagatavotu krievu karavīru sūtīšana uz fronti padara viņus par lielgabalu gaļu

Slikti sagatavotu Krievijas karavīru sūtīšana uz frontes pirmajām līnijām viņus padara par lielgabalu gaļu, teikts jaunākajā ASV Kara studiju institūta (ISW) ziņojumā.

Sistemātiskas problēmas Krievijas karaspēka formēšanā atstāj negatīvu iespaidu uz personālsastāva sagatavošanu un nodara kaitējumu Krievijas operatīvajām iespējām Ukrainā, norāda domnīcas analītiķi.

Otrdien Krievijas "kara korespondenti" ziņoja, ka nesen mobilizētie karavīri, kas izgājuši tankistu un artilēristu sagatavošanas kursus, nosūtīti uz kājnieku divīzijām bez formālas sagatavošanas.

Kaut arī šāda prakse nav nekas neparasts, Krievijas karavīru darbības šajā gadījumā ir problēma, norāda eksperti.

Krievijas armija veltījusi pārāk maz laika karavīru sagatavošanai dienestam tajās karaspēka grupās, kurās viņi agrāk dienējuši, pirms nosūtīt viņus uz fronti. Nav arī bijis laika apmācībām papildu specialitātēs.

Slikti apmācītu artilēristu nosūtīšana uz kājnieku vienībām bez pienācīgas sagatavošanas padara viņus par lielgabalu gaļu, bet Krievijas karaspēka kadru potenciāla degradācija, domājams, vēl vairāk pastiprinās kritiku, kas adresēta militārajai pavēlniecībai, rezumē ISW.

Gobzems māju Baltezerā pārdevis par 340 000 eiro

Bijušais Saeimas deputāts Aldis Gobzems pērn vasarā par 340 000 eiro pārdevis nekustamo īpašumu - māju un zemi - Baltezerā, Ādažu novadā, liecina viņa amatpersonas deklarācija, kas iesniegta, beidzot darbu parlamentārieša amatā.

Noslēdzošajā deklarācijā...

Par cilvēka piekaušanu un 'BMW' nolaupīšanu Kārsavā aiztur vīrieti
Pagājušā gada izskaņā Valsts policija (VP) Ludzas novadā aizturēja vīrieti, kurš 27. decembra naktī Kārsavā nolaupīja automašīnu "BMW". Likumsargi turpina izmeklēšanu, portālu "Delfi" informēja VP.
NEPLP vadītājs: Latvijas informatīvajā telpā absolūti dominē krievu valoda
Mēs dzīvojas informatīvajā telpā, kurā absolūti un totāli dominē krievu valoda, tā Latvijas Radio intervijā norādīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.


Komentāri