lv
JL7IQT2OZr2cSt2RecavgZG4tqk9QJn6BECbg5Nv
924094

Vācijā izcēlušies protesti pret ogļu raktuvju paplašināšanu, notiek sadursmes

Vācijā izcēlušies protesti pret ogļu raktuvju paplašināšanu, notiek sadursmes

Vācijā pirmdien izcēlušies protesti un sadursmes pie Luceratas ciemata, kuru plānots nojaukt, lai paplašinātu ogļu raktuves.

Aktīvisti pie Luceratas apmētāja policiju ar petardēm, pudelēm un akmeņiem, bet vēlāk situācija norima un policisti atkāpās, vēsta ziņu aģentūra DPA.

Protestētāji iepriekš ierīkoja barikādes, ko aizdedzināja, un viens no aktīvistiem pielīmēja roku pie ceļa.

Ciematu plānots nojaukt, lai paplašinātu Garcveileres brūnogļu raktuves, pret ko stingri iebilst vides aizstāvji.

Aktīvisti apmetušies mājās, kuras atstājuši ciemata iedzīvotāji.

Apgabala administrācija ir aizliegusi cilvēkiem uzturēties Luceratā un uzdevusi policijai atbrīvot ciematu no 10.janvāra. Amatpersonas aicinājušas aktīvistus bez vardarbības atbrīvot ciematu.

Oktobrī federālā valdība un reģionālā valdība, kurās abās pārstāvēti arī zaļie, un enerģētikas uzņēmums RWE vienojās atlikt ogļu izmantošanas pārtraukšanu reģionā uz astoņiem gadiem līdz 2030.gadam, vismaz līdz 2024.gadam pagarināt divu spēkstaciju darbību un nojaukt Luceratu, lai paplašinātu ogļu ieguvi.

Puntuļa padomnieks mediju jautājumos būs Grīva

Kultūras ministra Naura Puntuļa (NA) padomnieks mediju jautājumos būs bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Patriks Grīva, informēja ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inga Vasiļjeva.

Grīva uzde...

Reta iespēja! Izstādē varēs iepazīt 12 Latvijas zinātniekus

No 6.janvāra Āgenskalna tirgus apmeklētāji izstādē "Zinātne Latvijai 2023" varēs iepazīt 12 Latvijas zinātniekus, informē Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

6.janvārī plkst.15 izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) a...

Turpinoties upju uzplūdiem, VARAM mudina iedzīvotājus būt piesardzīgiem
Atkušņa un lietus dēļ upēs turpināsies noteces palielināšanās un ūdenslīmeņa kāpums, tādēļ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, informēja ministrijā.


Komentāri