lv
BMmBXSp72PK0BK900b5SP12osBPqrLnQ8rxpReU1
924092

Reta iespēja! Izstādē varēs iepazīt 12 Latvijas zinātniekus

Reta iespēja! Izstādē varēs iepazīt 12 Latvijas zinātniekus

No 6.janvāra Āgenskalna tirgus apmeklētāji izstādē "Zinātne Latvijai 2023" varēs iepazīt 12 Latvijas zinātniekus, informē Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

6.janvārī plkst.15 izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) atklās izstādi "Zinātne Latvijai 2023", kas Āgenskalna tirgū būs aplūkojama līdz 26.janvārim. IZM veidotais "Zinātne Latvijai" kalendārs un izstāde sesto gadu vēsta par 12 Latvijas un diasporas zinātniekiem un zinātniecēm, kas pārstāv dažādas paaudzes, dažādas zinātnes nozares un zinātniskās institūcijas, tādējādi parādot Latvijas zinātnes spēku un daudzveidību.

Arī šogad tik dažādas zinātnes jomas kā literatūra, ģenētika, materiālzinātne, mūzika, kosmoss, virtuālās realitātes tehnoloģijas, militārā un veterinārā medicīna, bioloģija un fizika izstādē pārstāv 12 zinātnes personības.

Zinātnieku starpā ir molekulārās bioloģijas zinātniece Lielbritānijas uzņēmumā "Laverock Therapeutics" Anna Kļučņika, Eiropas kodolpētījumu organizācijas CERN pētnieks Kristaps Paļski, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Polimērmateriālu institūta pētniece un doktorante Anda Barkāne, Latvijas Universitātes (LU) Cietvielu fizikas institūta vadošais pētnieks Aleksejs Zolotarjovs un vides zinātniskā institūta "BIOR" pētnieks Ēriks Krūze.

Tāpat starp zinātniekiem ir Vidzemes Augstskolas Sociotehnisko sistēmu inženierijas institūta Virtuālās un papildinātās realitātes laboratorijas pētniece Linda Lancere, Rīgas Stradiņa universitātes Militārās medicīnas pētījumu un studiju centra doktorants un pētnieks Kārlis Rācenis, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētniece Zita Kārkla, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra pētnieks Jānis Stāvusi, LU Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūta vadošā pētniece Inese Vārna, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes Klīniskā institūta asociētā profesore un vadošā pētniece Līga Kovaļčuka un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra rezidējošais komponists Krists Auznieks.

Izstādes apmeklētāji varēs ne tikai aplūkot fotogrāfes Ivetas Gabaliņas veidotos zinātnieku portretus, bet ar kvadrātkoda palīdzību noskatīties arī trīs minūšu garu video stāstu par katru no pētniekiem un tādējādi tuvāk iepazīt gan zinātnieku, gan viņa pārstāvēto zinātnes nozari.

Turpinoties upju uzplūdiem, VARAM mudina iedzīvotājus būt piesardzīgiem
Atkušņa un lietus dēļ upēs turpināsies noteces palielināšanās un ūdenslīmeņa kāpums, tādēļ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, informēja ministrijā.
REPORTĀŽA: Krievijas raķete izposta Ukrainas hokeja čempionu HC «Donbass» mājas arēnu
Krievijas okupantu armijas raidītas raķetes sprādziens Družkivkas pilsētā Doneckas apgabalā vakarā izpostīja hokeja kluba "Donbass" arēnu, kur glabājās dažādas humānas nepieciešamības preces, notikuma vietā otrdien pārliecinājās Latvijas Televīzija (LTV).
ASV salās Floridas šaurumā ieradušies simtiem nelegālo imigrantu

ASV salās Floridas šaurumā pēdējo pāris dienu laikā ieradušies vismaz 500 nelegālie imigranti, un vietējais šerifa birojs situāciju atzinis par kritisku.

Migrācijas vilni izraisījusi ekonomiskās situācijas pasliktināšanās Kubā, kur strauji augusi inflāc...



Komentāri