lv
PIzAWjAlEjzcickEW7AXKHYUMWCY5FM99GbUgaGX
923453

Elektroauto triumfs Norvēģijā - 80% jauno pērn pārdoto automašīnu

Elektroauto triumfs Norvēģijā - 80% jauno pērn pārdoto automašīnu

Gandrīz 80% no pērn Norvēģijā reģistrētajiem jaunajiem automobiļiem bijušas elektrtiskās automašīnas, liecina publicētā valsts automašīnu tirgu uzraugošās grupas OFV informācija.

No 2022.gadā Norvēģijā pārdotajiem jaunajiem automobiļiem 138 265 jeb 79,3% bija elektriskie spēkrati, salīdzinot ar 64,5% 2021.gadā.

Salīdzinājumam, elektriskie automobiļi Eiropas Savienībā pērnā gada pirmajos deviņos mēnešos veidojuši vien 8,6% no kopējā jaunu pārdoto automašīnu skaita.

Decembrī vien 82,8% no Norvēģijā reģistrētajiem jaunajiem automobiļiem bija elektriskie spēkrtati, jo iedzīvotāji steidza tos iegādāties pirms nodokļu izmaiņu stāšanās spēkā 2023.gadā.

No šī gada 1.janvāra atbrīvojums no 25% pievienotās vērtības nodokļa jaunu elektrisko automobiļu iegādēm attieksies vien uz pirmajiem 500 000 kronu (47 550 eiro) no spēkrata cenas.

Norvēģija vēlas panākt, lai līdz 2025.gadam visas jaunās automašīnas valstī būtu bez kaitīgajiem izmešiem, proti, elektriski vai ar ūdeņradi darbināmi automobiļi.

Bosfora šaurumā inspekciju gaida 94 labības koridora kuģi

Bosfora šaurumā šobrīd inspekciju gaida 94 "labības koridora" kuģi, otrdien pavēstīja Ukrainas Infrastruktūras ministrija.

69 kuģi ir tukši un ceļā uz kravu iekraušanu, bet 25 jau iekrauta lauksaimniecības produkcija.

"Krievijas puse Kopīgajā koordināci...

Esiet mierīgi, tie ir mūsējiet! Šovakar virs Rīgas lidojumu veiks iznīcinātāji

Šovakar virs Rīgas notiks plānots sabiedroto iznīcinātāju zemais mācību lidojums, informē Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

Bruņotie spēki aicina rīdziniekus izturēties ar sapratni.

NBS jau iepriekš norādījuši, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa...

Turpinoties upju plūdiem, iedzīvotājiem jābūt piesardzīgiem

Atkušņa un lietus dēļ upēs turpināsies noteces palielināšanās un ūdenslīmeņa kāpums, tādēļ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem.

Ministrija arī aicina iedzīvotājus, kuriem pieder īpašumi netāl...



Komentāri