lv
O2FlCQOrMHeqjGiW9RVD82mhly77zoL9ZEOLnqRN
920918

Francijas valdība pieļauj elastīgu pieeju pensiju reformai

Francijas valdība pieļauj elastīgu pieeju pensiju reformai

Francijas valdība ir gatava izrādīt elastību attiecībā uz prezidenta Emanuela Makrona ieceri palielināt pensionēšanās vecumu līdz 65 gadiem, otrdien paziņojusi premjerministre Elizabete Borne.

65 gadu vecums nav akmenī iekalts, intervijā radio "FranceInfo" sacīja premjere, piebilstot, ka citi risinājumi varētu palīdzēt valdībai sasniegt savu mērķi līdzsvarot pensiju sistēmas līdz 2030.gadam.

Borne paziņoja, ka pensiju reformu plāns tiks prezentēts valdībai 23.janvārī, kam sekos debates parlamentā februāra sākumā.

Detalizētāka informācija par šo plānu tiks publiskota 10.janvārī, apstiprināja premjere.

Makrons uzskata, ka pensionēšanās vecums jāpalielina no 62 gadiem līdz 64 vai 65. Pašreiz Francijā ir viens no zemākajiem pensionēšanās vecumiem Eiropas Savienībā (ES).

Francijā visi strādājošie saņem valsts pensiju. Bez reformām valdībai nākotnē nāktos samazināt pensijas lielumu, norādījis Makrons.

Makrons arī solījis ieviest universālu pensiju sistēmu, kas nomainītu pašreizējos 42 "īpašos režīmus", ko bauda dažādās nozarēs strādājošie, sākot ar dzelzceļniekiem un enerģētikas sektorā strādājošajiem un beidzot ar advokātiem un Parīzes opernama darbiniekiem.

Pensiju reformai, kas ir viens no Makrona ilgtermiņa mērķiem, ir daudz pretinieku un kritiķu.

Arodbiedrības sarīkoja milzīgus protestus un streikus, kad šo reformu mēģināja īstenot pirmo reizi pirms diviem gadiem. Sākoties Covid-19 krīzei, valdība atlika reformas plānus.

Bornei šodien plānotas jaunas sarunas ar arodbiedrību līderiem.

Inflācijai Turcijā decembrī kritums otro mēnesi pēc kārtas

Gada inflācija Turcijā decembrī samazinājusies līdz 64,27% salīdzinājumā ar 84,39% novembrī, tādējādi kritums reģistrēts otro mēnesi pēc kārtas, otrdien paziņoja valsts statistikas birojs.

Neatkarīgie eksperti gan uzskata, ka inflācija Turcijā ir krietn...

Turpmāk informāciju par epidemioloģisko situāciju SPKC apkopos reizi nedēļā

Mainoties Covid-19 testēšanas algoritmam, turpmāk informāciju par epidemioloģisko situāciju Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) apkopos reizi nedēļā, liecina iestādes paziņojums.

Informācija par to būs iekļauta pārskatā par epidemioloģisko si...

"Latvijas zaļais punkts" mainīs tiesisko komercdarbības formu

"Latvijas zaļais punkts" ar mērķi efektivizēt iekšējos organizatoriskos procesus un pārvaldības struktūru mainīs savu komercdarbības tiesisko formu no akciju sabiedrības (AS) uz sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA), aģentūru LETA informēja uzņēmumā...



Komentāri