lv
zHnxvoo15HmFCVgni6x1v537xNAXZpPTBK0LSmMv
920895

Jau otro gadu pieaug pieprasījums pēc lietotām automašīnām - tirgotājs

Jau otro gadu pieaug pieprasījums pēc lietotām automašīnām - tirgotājs

Autotirgotājam "Moller Auto" jau otro gadu pieaug pieprasījums pēc lietotām automašīnām, norādīja "Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā Izīda Gerkena.

Viņa skaidroja, ka auto tirgotāji, tāpat kā citas nozares, šogad ir piedzīvojuši virkni izaicinājumu, gan turpinot pārvarēt pandēmijas izaicinājumus, gan sastopoties ar jauniem sarežģījumiem, ko radījis karš Ukrainā, energokrīze un augstā inflācija.

Tirgū aizvien novērojami jaunu auto ražošanas un piegādes ķēžu sarežģījumi, ko radījis mikroshēmu trūkums, dažādu autobūvē izmantojamo metālu un degvielas, elektrības cenu pieaugums. Visi šie apstākļi ir ietekmējuši ražošanas jaudas un līdz ar to arī laiku, cik ātri jauni auto tiek piegādāti to pircējiem. Gerkena gan piebilda, ka "Moller Auto" noliktavās ir dažādu modeļu jaunas automašīnas, kas klientiem pieejamas tūlītējai iegādei un lietošanai, taču, ja ir vēlme nopirkt jaunu spēkratu īpašā komplektācijā, būs jāgaida.

"Jau otro gadu novērojam, ka pieaug pieprasījums pēc lietotām automašīnām. To radījis divu apstākļu kopums - proti, nepieciešamība pēc personīgās ikdienas mobilitātes un nevēlēšanās gaidīt jaunu auto sev vēlamajā komplektācijā. Piemēram, "Moller Auto" pārdošanas dati rāda, ka šī gada pirmajos astoņos mēnešos pieprasījums pēc mazlietotiem auto ir kāpis par 20%, salīdzinot ar identisku periodu 2021.gadā," norādīja "Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā.

Viņa arī norādīja, ka pozitīvas tendences ir vērojamas elektroauto segmentā, skaidrojot, ka pieprasījuma pieaugumu pēc elektroauto ietekmējuši vairāki faktori - degvielas cenu pieaugums, palielinājusies aktivitāte saules paneļu uzstādīšanā privātmāju teritorijās, kā arī vēlme pievērsties zaļākam dzīvesveidam.

"Tāpat elektroauto iegādi sekmē valsts atbalsta pieejamība privātpersonām un fakts, ka tas ir "nākotnes auto", jo saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) klimata mērķiem pēc 2035.gada jaunas automašīnas ar iekšdedzes dzinējiem vairs netiks reģistrētas lietošanai uz ES ceļiem," skaidroja Gerkena, piebilstot, ka saskaņā ar "Moller Auto" datiem, šogad pirmajos astoņos mēnešos 3,9% no visām uzņēmuma piegādātajām automašīnām ir bijušas elektroauto, bet pērn attiecīgajā periodā tie bija 2,6%.

"Moller auto" Latvijā un Lietuvā pārstāv automašīnu zīmolus "Volkswagen" un "Audi", bet Igaunijā "Volkswagen" un "Škoda" autorizēto servisu. "Moller auto" uzņēmumu grupu Baltijā veido deviņi uzņēmumi, un to kopējais apgrozījums 2021.gadā bija 267 miljoni eiro, bet peļņa - pieci miljoni eiro.

Kompānija "Moller auto" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 32,64 miljoni eiro, savukārt peļņa bija 1,22 miljoni eiro. "Moller auto" īpašnieks ir Norvēģijas "Moller Bil".

Iekšlietu ministram Kučinksim izsniegta pielaide valsts noslēpumam

Iekšlietu ministram Mārim Kučinksim (AS) ir izsniegta speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam, informē Iekšlietu ministrija.

Līdz šim aģentūrai LETA izdevies noskaidrot, ka šādas pielaides izsniegtas arī aizsardzības ministre Inārai Mūrniecei (NA) un...

Šēra visus sveic Jaunajā gadā ar pakārtu Putina foto

Amerikāņu dziedātāja Šēra savā twiter kontā publicējusi fotogrāfiju ar īpašu eglītes rotājumu – pakārtu Krievijas tirānu Vladimiru Putinu.

Protams, sākumā māksliniece twiterī apsveica savus fanus Jaunajā gadā, novēlot visiem laimi, bet pēc tam publicēja...

Vai darba devēji ir gatavi palīdzēt darbiniekiem mazināt energokrīzes sekas?

Lai novērtētu darba devēju gatavību sniegt atbalstu darbiniekiem energokrīzes mazināšanai, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) kopā ar "McCANN Rīga" sāk aptauju, kuras nolūks ir noskaidrot, cik lielā mērā organizācijas saskaras ar darbinieku gai...



Komentāri