lv
89x15ZFwzfG2K8j7KYwbPmfLl32NTUxWQ5AV1K9Z
918333

Jauniešu koris Balsis piedalās mākslu festivālā Sidnejā

Jauniešu koris Balsis piedalās mākslu festivālā Sidnejā

Jauniešu koris "Balsis" no šodienas līdz svētdienai, 8.decembrim, piedalīsies Sidnejas festivālā, kas ir lielākais un prestižākais ikgadējais mākslu festivāls Austrālijā, informēja kora mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis.

Teterovskis uzsver, ka uzaicinājums piedalīties festivālā ir lieliska iespēja un starptautisks novērtējums, jo īpaši šoreiz, kad koris varēs uzstāties pasaulē augstu novērtētā lietuviešu un austrāliešu mākslinieku kopdarbā. Opera-performance "Sun&Sea" jeb "Saule un jūra" ir 2019.gada Venēcijas biennāles augstākā apbalvojuma "Zelta lauva" ieguvēja.

To radījuši lietuviešu mākslinieces Rugile Barzdžukaite, Vaiva Grainīte, Līna Lapelīte, un tā ar ironiju stāsta par klimata izmaiņām. Opera tiks izrādīta trīs dienas Sidnejas pilsētas zālē smiltīs.

Pēc dalības Sidnejas festivālā 14.janvārī un 15.janvārī "Balsis" uzstāsies Melburnā, bet no 16.janvāra līdz 20.janvārim koncertēs Sidnejā.

Krievijā iecerēts bankās parādniekiem izsniegt mobilizācijas pavēstes

Krievijā, kur saskaņā ar Ukrainas izlūkdienesta datiem drīz sāksies jauns mobilizācijas vilnis, ir iecerēts mobilizācijas pavēstes izsniegt arī bankās, lietotnē "Telegram" pavēstīja brīvprātīgo projekts "InformNapalm".

"InformNapalm" vēstīja, ka šādu "ģ...

Andris Veselovskis: Fašisma slimība
Vikipēdija: "Itāļu vārds fascismo ("fašisms") ir atvasinājums no latīņu vārda fascio – "saišķis, fascija", kurš savukārt radies no latīņu vārda fasces. Fasces simbolizē spēku caur vienotību: viens zars/nūja ir viegli salaužams, savukārt saišķis ir grūt...
Liepājas Simfoniskais orķestris pirmatskaņos Ilonas Breģes Ceturto simfoniju
Liepājas Simfoniskais orķestris 27. janvārī pulksten 19.00 koncertzālē "Lielais dzintars" pirmatskaņos Ilonas Breģes Ceturto simfoniju. Orķestra galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā klausītāji varēs baudīt arī Ludviga van Bēthovena Vijolkoncertu ar Se...


Komentāri