lv
Dw6NpAaCKeo2C3qKz6dvfX7ilnZSQPgIhh4QynFz
904254

Policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatā iecelts Juris Staļģevičs

Policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatā iecelts Juris Staļģevičs

No 1.janvāra Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatā iecelts līdzšinējais pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks pulkvedis Juris Staļģevics, informēja policijā.

Stratēģiski svarīgais amats bija vakants kopš pagājušā gada decembra, kad to atstāja Juris Šulte. Izvērtējot vairākus iespējamos kandidātus, viņu līdzšinējo darba pieredzi, iegūtās zināšanas un personiskās īpašības, kā vispiemērotākais šim amatam izvēlēts pulkvedis Staļģevics.

Dienesta gaitas policijā Staļģevics sācis 1995.gadā kā students Latvijas Policijas akadēmijā. Kā inspektors Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas kriminālo noziegumu atklāšanas grupā Staļģevics strādājis no 1998. līdz 1999.gadam. Kopš tā laika viņš ieņēmis amatus, kas lielākoties saistīti tieši ar kriminālpoliciju, un guvis neatsveramu pieredzi dažāda līmeņa vadītāja amatos.

No 1999.gada Staļģevics bijis Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas narkomānijas apkarošanas un nepilngadīgo lietu grupas inspektors, bet kopš 2001.gada līdz 2003.gadam - kriminālpolicijas smago noziegumu atklāšanas grupas sevišķi svarīgu lietu inspektors.

No 2003. līdz 2006.gadam amatpersona ieņēmusi Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Zemgales organizētās noziedzības apkarošanas biroja priekšnieka amatu, bet no 2006. līdz 2008.gadam viņš bijis Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Zemgales reģionālās nodaļas priekšnieks.

Saistībā ar štatu reorganizāciju no 2008.gada Staļģevics bijis Valsts policijas Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes priekšnieks, bet 2009.gadā - Jūrmalas iecirkņa priekšnieks.

Savukārt no 2009.gada Staļģevics ieņēma Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieka, Kriminālpolicijas biroja priekšnieka amatu, līdz 2020.gada 1.novembrī dienesta interesēs tika pārcelts Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieka, Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka amatā.

Staļģevica ieguldījums dienestā novērtēts ar vairākiem augstiem apbalvojumiem.

Nodrošinot Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta programmas projekta "Iekšlietu nozares iestāžu darbības efektivitātes paaugstināšana Latvijā" rekomendāciju ieviešanas pasākumu īstenošanu policijā, tiek samazināts Valsts policijas priekšnieka vietnieku skaits no četriem līdz trim, kas nozīmē, ka Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks vairs neieņem arī Valsts policijas priekšnieka vietnieka amatu.

Jau ziņots, ka līdzšinējais pārvaldes priekšnieks, ģenerālis Šulte pagājušā gada nogalē devās izdienas pensijā. Policija sākusi dienesta pārbaudi par traģiskajām medībām Ropažu novadā, kurās piedalījās tobrīd vēl amatā esošais Šulte.

Šajās medībās, kas nedēļas nogalē notika Ropažu novada Stopiņu pagastā, nelaimes gadījumā gāja bojā cilvēks. Par šo gadījumu izmeklēšanu kriminālprocesā veic Iekšējās drošības birojs.

Kopenhāgena - Pasaules arhitektūras galvaspilsēta

Kopenhāgena svētdien kļuvusi par Pasaules arhitektūras galvaspilsētu, un šis tituls Dānijas galvaspilsētai būs līdz gada beigām.

Pasaules arhitektūras galvaspilsētu reizi trīs gados nosauc ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) pēc S...

Bērnudārzu pedagogiem zemākā mēneša darba algas likme nu ir 1070 eiro

No šī gada bērnudārzu pedagogiem zemākā mēneša darba algas likme ir 1070 eiro, paredz valdības apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Pedagogu darba samaksas noteikumi".

Neskatoties uz zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināšanu, vie...

Stradiņa slimnīca plāno pārbūvēt vēsturiskās ēkas. Kurš piesakās?

Lai turpinātu vēsturiskos ēku atjaunošanu un pielāgošanu jauniem pakalpojumiem, VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS) izsludinājusi iepirkumu par 25. un 24. korpusu pārbūves un savienojošā tuneļa izpētes, būvniecības ieceres dok...



Komentāri