lv
nhrk8XVtQOccvxTlTnPIYVHp5R825emDk55Celhz
904251

Stradiņa slimnīca plāno pārbūvēt vēsturiskās ēkas. Kurš piesakās?

Stradiņa slimnīca plāno pārbūvēt vēsturiskās ēkas. Kurš piesakās?

Lai turpinātu vēsturiskos ēku atjaunošanu un pielāgošanu jauniem pakalpojumiem, VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS) izsludinājusi iepirkumu par 25. un 24. korpusu pārbūves un savienojošā tuneļa izpētes, būvniecības ieceres dokumentācijas minimālajā sastāvā izstrādes un tehniskās specifikācijas izstrādi, informēja slimnīcas valdes locekle Agra Ločmele.

Pretendenti aicināti iepazīties ar plašāku informāciju par iepirkumu un līdz 2023.gada 1.februārim pieteikties dalībai iepirkumā.

Respektējot arhitekta Reinholda Šmēlinga projektēto 25. un 24. ēku arhitektonisko vērtību, ēku atjaunotās telpas tiks veidotas energoefektīvas, drošas, pieejamas, ekoloģiskas, lai attīstītu sociāli-medicīniskās jomas pakalpojumus, paliatīvās, terminālās jeb hospisa aprūpes, dzīves norieta, rehabilitācijas un ambulatoros pakalpojumus.

25. ēku PSKUS plāno attīstīt kā kompleksu prerehabilitācijas un rehabilitācijas centru, ietverot sāpju medicīnas centru kā būtisku integrētās veselības aprūpes posmu, kas uzlabos pacienta dzīves kvalitāti un mazinās komplikāciju risku. Savukārt 24. ēkā slimnīca attīstīs geriatrijas, paliatīvās aprūpes, pacientu ar hroniskām saslimšanām ārstniecības un minēto pacientu grupām invazīvās palīdzības pakalpojumus.

Kopējā plānotā ēku attīstības platība ir vairāk nekā 7000 kvadrātmetru. Darbi iekļaus ēkas pamatu hidroizolāciju, logu, durvju, jumta seguma atjaunošanu vai nomaiņu, iekštelpu pārplānošanu, pielāgojot jaunajiem ārstniecības profiliem, inženierkomunikāciju nomaiņu, aprīkojuma iegādi un uzstādīšanu. Abas ēkas iekļautas Valsts nozīmes aizsargājamo kultūras pieminekļa "Slimnīcas celtņu komplekss" sastāvā.

Projekta īstenošana tiek sākta 2021.gadā, būvdarbus noslēdzot 2026.gada jūnijā.

Abu ēku pārbūve paredzēta Atveseļošanas fonda finansētā projekta "Mūsdienīgas infrastruktūras attīstība integrētu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai P. Stradiņa slimnīcā" ietvaros. Atveseļošanas fonds ir jauna Eiropas Komisijas budžeta programma, kas izveidota papildus 2021. - 2027.gada plānošanas perioda Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetam. Tā mērķis ir mazināt Covid-19 krīzes radīto sociālo un ekonomisko ietekmi ilgtermiņā visā Eiropā, kā arī atbalstīt reformas un investīcijas, kas saistītas ar ES dalībvalstu pāreju uz zaļo un digitālo ekonomiku.

Jaungada naktī Makijivkā nogalināti simtiem okupantu, ziņo Ukraina un prokrieviskie kanāli
Jaungada naktī Doneckas apgabala Makijivkā varētu būt nogalināti 400 un ievainoti vēl 300 Krievijas mobilizētie karavīri, atsaucoties uz Ukrainas bruņoto spēku paziņojumu, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.
Īlons Masks ir pirmais cilvēks vēsturē, kas gada laikā zaudējis 200 miljardus dolāru
No planētās bagātākā cilvēka mūslaiku vēsturē līdz pasaules vēsturē lielākajam zaudētājam finansiāli vien gada laikā – caur šādiem vēstures annāles līkločiem vijusies amerikāņu elektromobiļu ražotāja "Tesla" vadītāja Īlona Maska dzīve 2022. gadā, kurā ...
Ukraiņi ar Krievijas pasi, iespējams, var tikt iesaukti okupantu armijā, ziņo medijs
Ukraiņi, kuriem piešķirta Krievijas pase, šobrīd saskaras ar draudiem tikt iesauktiem okupantu armijā, lai cīnītos pret savas dzimtenes aizstāvjiem. Tā ir realitāte ar kuru šobrīd saskaras tūkstošiem ukraiņu un daudzi no viņiem norāda, ka piespiedu pas...


Komentāri