lv
BoVOLWcRG4kHFo7th5kImllSul5xhFLwaC2Ts0WG
895904

Šaši Tharūrs: Indija šogad kļūs par visblīvāk apdzīvoto valsti. Draud demogrāfiska katastrofa

Šaši Tharūrs: Indija šogad kļūs par visblīvāk apdzīvoto valsti. Draud demogrāfiska katastrofa
2023. gada sākumā gatavojoties apsteigt Ķīnu kā pasaulē visblīvāk apdzīvoto valsti, Indija pieliek visas pūles, lai izmantotu ekonomiskos ieguvumus, ko nes mirstības un dzimstības līmeņa samazināšanās. Nevienmērīgs iedzīvotāju skaita pieaugums, dažiem Indijas štatiem piedzīvojot dzimstības sprādzienu, bet citiem slēdzot skolas, demogrāfisko plaisu var pārvērst par katastrofu.
Ukrainas brīvība vai kara eskalācija: Vašingtonas 'sarkanās līnijas' ieroču piegādei
Mainīgā kara virzība Ukrainā 2023. gadā radīs jaunus pārbaudījumus rietumvalstu novilktajām sarkanajām līnijām, kuras līdz šim ierobežojušas ieroču piegādi Kijivai. Šo līniju ievērošana, kara darbībai saasinoties, varētu kļūt sarežģītāka, tomēr Ukraina...
10 mēnešos no Latvijas izvests par 7% vairāk alkoholisko dzērienu

Desmit mēnešos no Latvijas izvesti 166,535 miljoni litru alkoholisko dzērienu, kas ir par 7% vairāk nekā 2021.gada 10 mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

No kopējā izvesto dzērienu apmēra 87% ir eksp...

Par sevišķo aizbildni varēs kļūt persona, kura apguvusi speciālās zināšanas

Šodien stājas spēkā Ministru kabineta noteikumi, kas paredz, ka par sevišķo aizbildni varēs kļūt persona, kura ne agrāk kā pirms pieciem gadiem apguvusi speciālās zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jomā.

Tāpat par sevišķo aizbildni varēs kļūt persona,...



Komentāri