lv
YYoMv3Xp83E9c5SohOlAgRm8bXVuKM3y0L9AX8jI
892093

Daugavpilī svētdien pārspēts visa janvāra nacionālais siltuma rekords

Daugavpilī svētdien pārspēts visa janvāra nacionālais siltuma rekords

Svētdien Daugavpilī gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +11,1 grādam, un tik silts laiks janvārī Latvijā ir pirmo reizi novērojumu vēsturē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Jau ziņots, ka līdz plkst.12 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +10,1 grāds Bauskā un +10,4 grādi Daugavpilī.

Lai gan no ziemeļiem ieplūst vēsāks gaiss, valsts dienvidos, pūšot brāzmainam rietumu vējam, gaisa temperatūra vietām vēl paaugstinās.

Lietuvā un Polijā gaisa temperatūra sasniegusi attiecīgi +14 un +18 grādus. Daudzviet Eiropā pārspēti visa janvāra siltuma rekordi.

Augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijas teritorijā reģistrēta gada pirmajā mēnesī, līdz šim bija +10,7 grādi 2007.gada 10.janvārī Mērsragā un Jelgavā.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā novērota Jaungada dienā, bija +9,5 grādi 1984.gadā Jelgavā.

2023.gada pirmajā nedēļā siltu un lietainu laiku Latvijā nomainīs sals, prognozē sinoptiķi.

Vāc parakstus par speciāla nodokļu režīma piemērošanu vērtspapīru darījumos

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par speciāla nodokļu režīma piemērošanu vērtspapīru darījumos.

Kā iniciatīvas autore norādīta Sindija Grīsle. Viņa vēlas palielināt kopējo investīciju apjomu AS "Nasdaq Riga" biržā, la...

Dombrava rosina noteikt stingrākus ES pilsoņu uzturēšanās Latvijā nosacījumus
Saeimas deputāts Jānis Dombrava (NA) iesniedzis priekšlikumus par stingrākiem Eiropas Savienības (ES) un viņu pilsoņu uzturēšanās Latvijā nosacījumiem attiecībā uz latviešu valodas zināšanām un iztikas ienākumiem.
Ķekavas novadā deputāts grib ierobežot gadumijas salūtus
Kas dažiem prieks – citiem dusmas un stress. Šogad īpaši asas diskusijas sabiedrībā radījusi raķešu blīkšķināšana vecgada pēdējās dienas garumā un jaungada rītā. Tādēļ Pierīgā sākusies diskusija par ieceri stingrāk ierobežot pirotehnikas lietošanu gadu...


Komentāri