lv
FTSbYTbeGP1dNk86U4pbdadEUJIKk8LHwyomY5ow
864570

Par Latvijas Studentu apvienības prezidenti ievēlēta Levada

Par Latvijas Studentu apvienības prezidenti ievēlēta Levada
Rīga, 30.dec., LETA. Latvijas Studentu apvienības (LSA) kongresā par LSA prezidenti ievēlēta Rīgas Stradiņa universitātes studente Liene Levada, aģentūru LETA informēja LSA sabiedrisko attiecību vadītāja Izabella Rumkovska

Rīga, 30.dec., LETA. Latvijas Studentu apvienības (LSA) kongresā par LSA prezidenti ievēlēta Rīgas Stradiņa universitātes studente Liene Levada, aģentūru LETA informēja LSA sabiedrisko attiecību vadītāja Izabella Rumkovska

Levada bija vienīgā kandidāte uz prezidenta amatu, un viņas kandidatūru vienbalsīgi atbalstīja 90 kongresa delegāti.

Pieteikumam pievienotajā darbības vīzijā viņa norādīja, ka jāturpina starptautiskā sadarbība, lai Latvijā varētu gan ienest citu valstu pieredzi, gan aktualizēt Latvijas studējošo intereses starptautiskā līmenī. 

Levada uzsver nepieciešamību aktīvi iesaistīties studējošajiem aktuālo jautājumu risināšanā, kā piemēram, institucionālā akreditācija, finansiālais atbalsts studējošajiem, kas ir nozīmīgs gan Covid-19 pandēmijas apstākļu ietekmē, gan ģeopolitiskās situācijas dēļ. 

Papildus esot jāturpina strādāt pie stipendiju apmēra un apjoma celšanas, jānodrošina finansējums studiju un studējošo kredītu izsniegšanai, lai studijas padarītu pieejamākas, kā arī aktīvi jāiesaistās diskusijās par jaunā finansēšanas modeļa ieviešanu augstākajā izglītībā. 

Esot nepieciešams sekot līdzi arī valsts aizsardzības dienesta ieviešanas gaitai, kā arī valsts vienotā juristu eksāmena aprobācijai.

Levada uzsvērusi, ka jāturpina veicināt komunikācija gan starp pašpārvaldēm un LSA valdi, gan biedriem savā starpā, veidojot vidi, kurā studenti var justies brīvi, formulējot un izpaužot savu viedokli, kā arī ir gatavi pieredzes apmaiņai un jaunu zināšanu ieguvei. 

Tāpat esot jāturpina īstenot dažādi projekti, kas, pēc kandidātes domām, ir spēcīgs mehānisms, kā studējošo pārstāvniecībā iesaistīt jaunos studējošos, celt esošo pārstāvju kompetenci un veicināt starpaugstskolu sadarbību.

Levada līdz šim LSA ir darbojusies kā projektu vadītāja, bet no 2019.gada janvāra līdz 2020.gada februārim viņa bija LSA akadēmiskā virziena vadītāja. 

Savukārt Rīgas Stradiņa universitātes studentu pašpārvaldē viņa ir darbojusies ārlietu virziena vadītājas un senatores amatos.

LSA ir organizācija, kas pārstāv Latvijā studējošo intereses nacionālā un starptautiskā mērogā.

Krievija uz Baltkrieviju 13 stundu laikā nosūtījusi vairākas militārās transporta lidmašīnas
No Krievijas uz Baltkrieviju 13 stundu laikā aizlidojušas sešas militārās transporta lidmašīnas Il-76MD, kas varētu būt nogādājušas Baltkrievijā karavīrus un militāro tehniku, paziņojusi monitoringa organizācija "Belaruski Gajun".
Ryanair stjuarti Beļģijā sāk trīs dienu streiku

Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" stjuarti Beļģijā piektdien sāka trīs dienu streiku, ietekmējot desmitiem reisu un tūkstošiem pasažieru.

Briseles Šarleruā lidosta norāda, ka piektdien atcelti 48 "Ryanair" reisi, bet kopumā šajā trīs dienās varē...

Rīgas meži: Aizvadītais gads - jaunu risinājumu ieviešanas gads

Uzņēmuma "Rīgas meži" aizvadīto gadu vērtē kā inovāciju un jaunu risinājumu ieviešanas gadu, informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Bērziņa.

Pilnveidota apstādījumu veidošana un kopšana, uzņēmums darbojoties atbilstoši labas korporatīvās pārvaldības un ilgtsp...



Komentāri