lv
te0rSv61GWBnzct8lU6dsmenByvBitnSpxhESrIX
863931

Rīgas meži: Aizvadītais gads - jaunu risinājumu ieviešanas gads

Rīgas meži: Aizvadītais gads - jaunu risinājumu ieviešanas gads

Uzņēmuma "Rīgas meži" aizvadīto gadu vērtē kā inovāciju un jaunu risinājumu ieviešanas gadu, informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Bērziņa.

Pilnveidota apstādījumu veidošana un kopšana, uzņēmums darbojoties atbilstoši labas korporatīvās pārvaldības un ilgtspējas principiem, liela uzmanība veltīta rūpēm par darbiniekiem, uzņēmums iesaistījies vairāku pētniecības un attīstības projektu īstenošanā, piesaistot to īstenošanai finansējumu u.c.

"Rīgas meži" ieskatā, uzņēmums ir pagaidām vienīgais Latvijā, kas meža kopšanā izmanto pilnīgi jaunu pieeju. Proti, katrai vērtīgajai mežaudzei tiek izstrādāts individuāls meža ainavu dizaina plāns. Šāda pieeja nodrošina, ka mežs tiek apsaimniekots atbilstoši tajā esošajām vērtībām un saskaņā ar uzņēmumam piešķirto starptautisko sertifikātu prasībām - videi draudzīgi, ekonomiski pamatoti, sociāli atbildīgi un ilgtspējīgi.

Šāda pieeja Latvijā ir inovatīvs pavērsiens meža apsaimniekošanā, kas nodrošina gan maksimāli saudzīgu mežizstrādi, gan dabas vērtību saglabāšanu un atpūtas iespēju attīstību, norāda Bērziņa.

Šogad uzņēmuma speciālisti sagatavojuši 16 ainavu dizaina plānus vērtīgajām mežu teritorijām.

Rīgas parkos un dārzos aizvadītajā gadā īstenoti vairāki inovatīvi risinājumi. Proti, efektivizēti darba procesi, stiprināta daļas "Dārzi un parki" kapacitāte. Savukārt, lai apstādījumu kopšana būtu pēc iespējas ērtāka, resursu efektīvāka, arvien vairāk tiek izmantoti elektriskie darbarīki.

Rudenī pirmo reizi apstādījumos savāktās lapas un pārējā bioloģiskā masa tika novietota "Rīgas mežu" izveidotajā kompostēšanas vietā. Iegūtais komposts nākamajos gados tiks izmantots galvaspilsētas apstādījumu zemes bagātināšanai.

Ievērojot Valsts kontroles un Konkurences padomes norādījumus, aizvadītajā gadā sākts darbs pie "Rīgas mežu" iziešanas no apaļkoku pārstrādes biznesa.

Kā ziņots, pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" neto apgrozījums deviņos mēnešos bija 15,459 miljoni eiro jeb par 15% vairāk nekā 2021.gada deviņos mēnešos, bet peļņa palielinājās par 45% un bija 1,994 miljoni eiro, liecina uzņēmuma publicētais neauditētais deviņu mēnešu finanšu pārskats.

Vienlaikus Rīgas pašvaldības dotācijas, ko uzņēmums saņem Rīgas pašvaldības publisko apstādījumu, teritoriju kopšanai un pašvaldības mežu apsaimniekošanai 2022.gadā deviņos mēnešos bija 2 918 553 eiro.

Jau ziņots, ka uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 17,567 miljonu eiro apgrozījumu un 9,031 miljona eiro peļņu.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku "Mežaparks".

Nespējot vienoties ar vadību, atlūgumus sola rakstīt vairāki Onkoloģijas centra ārsti
Rīga, 30.dec., LETA. Vairāk nekā 20 Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) ārsti esot brīdinājuši slimnīcas vadību pa iespējamu kolektīvo atlūgumu, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Rīga...

Krievija 5. janvārī plāno jaunu mobilizācijas vilni, vēsta Ukrainas amatpersona
Krievija plāno jaunu mobilizācijas vilni, sākot no 5. janvāra, intervijā raidorganizācijai BBC paziņojis Ukrainas ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Kirils Budanovs.
«Ogres» basketbolisti nosarga uzvaru pār «Latvijas Universitāti»
BK “Ogre” piektdien ar 63:61 uzvarēja “Latvijas Universitāti” Latvijas – Igaunijas līgas spēlē, gūstot ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs, liecina organizatoru informācija.


Komentāri