lv
YdZkVg13ZWZ1II6q4RGKu8E88mOTRnWPBVylucsH
858813

Ārstus reģionos nodrošināja... eirofondi

Ārstus reģionos nodrošināja... eirofondi

Ar ES fondu palīdzību izdevās piesaistīt vairāk nekā 300 mediķu.

«Vairāk nekā 300 ārstniecības personas 2022.gadā piesaistītas darba vietām reģionos, izmantojot no ES fondiem pieejamo finansējumu veselības nozarei. Saņemot finanšu atbalstu no ES fondiem, speciālistam noteikts laika posms jānostrādā reģionā un jāsniedz valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi”, – informē Veselības ministrija.

Finanšu atbalsts, ko pretendents var saņemt atbilstot visiem projekta nosacījumiem, ietver naudas kompensāciju par darba vietu ārstniecības iestādē reģionā, par ģimenes locekļiem un uzturēšanas izdevumiem sākuma periodā. Atbalsts pamatā vērsts uz jaunu speciālistu piesaisti un tiem ārstiem, kas pārceļas no Rīgas uz reģionu. Piesaistītie mediķi strādā slimnīcās, ģimenes ārstu praksēs, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Visvairāk kompensācijas pieteikumu 2022.gada laikā saņemti no ārstniecības personām Latgalē (117), Zemgalē (78), Vidzemē (65), Kurzemē (47), Pierīgā (15). Starp šogad piesaistītajiem speciālistiem ir:
• 46 ārsti,
• 73 māsas,
• 51 ārsta palīgi,
• 15 fizioterapeiti,
• 6 vecmātes,
• 5 ģimenes ārsti pensijas vecumā nodevuši savu praksi jaunajam ārstam,
• 123 māsu palīgi u.c.

Latvijas valstspiederīgajam Baltkrievijā piespriež četru gadu cietumsodu

Baltkrievijas tiesa kādam Latvijas valstspiederīgajam ir piespriedusi četru gadu cietumsodu vispārēja režīma labošanas kolonijā, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM sīkāku informāciju par apsūdzību būtību un notiesātā personību nesniedz, bet portāls "...

Tālāk braukt aizliegts! Pārbaudīja un noņema numurzīmes

Valsts policija kopā ar CSDD tehnisko pārbaužu laikā fiksējusi vairāk nekā 40 pārkāpumus.

Šonedēļ no otrdienas līdz ceturtdienai Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkcija...

Michelin gastronomijas izpēte Latvijā atvērs tūrisma tirgu

"Michelin" gastronomijas izpēte Latvijā ir iespēja piesaistīt neapgūtus ienākošā tūrisma tirgus un klientu segmentus, atzina vairāki nozares eksperti.

Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas prezidents Ēriks Lingebērziņš pauda, ka Latvijas Inve...



Komentāri