lv
IUypgZ4OSUcdMZcUmcn5s0UU4HAwgiHNK1LhCyYk
858811

Tālāk braukt aizliegts! Pārbaudīja un noņema numurzīmes

Tālāk braukt aizliegts! Pārbaudīja un noņema numurzīmes

Valsts policija kopā ar CSDD tehnisko pārbaužu laikā fiksējusi vairāk nekā 40 pārkāpumus.

Šonedēļ no otrdienas līdz ceturtdienai Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem veica automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudes, īpašu uzmanību pievēršot tieši riepu stāvoklim un to atbilstībai likumā noteiktajām prasībām. Kopā trīs dienu laikā tika pārbaudītas 673 automašīnas un fiksēti vairāk nekā 40 pārkāpumi.

Otrdien, 27.decembrī, VP Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar CSDD darbiniekiem veica pārbaudi Rīgā, Krasta ielā, kur kopumā pārbaudīja 163 automašīnas. Vairākām automašīnām tika konstatētas neatbilstības noteiktajām prasībām, piemēram, četrām automašīnām noņemtas numurzīmes par neatbilstošu riepu protektoru, savukārt vienai automašīnai noņemtas numurzīmes, jo tā bija aprīkota ar vasaras riepām.

Trešdien, 28.decembrī, pārbaude tika veikta Rīgā, Daugavgrīvas ielā, kur četru stundu laikā tika pārbaudītas 175 automašīnas. Arī šajā reizē tika konstatēti vairāki pārkāpumi - sešām automašīnām noņemtas numurzīmes par braukšanu ar neatbilstošām riepām un trīs automašīnām anulētas tehniskās apskates. Šoreiz 18 gadījumos autovadītāji tika mutiski brīdināti, jo riepu protektors jau bija starp 4-5 mm.

Savukārt vakar, 29.decembrī, Valsts policijas amatpersonas kopā ar CSDD darbiniekiem pārbaudi veica Ulbrokā, kur tika pārbaudīti 335 spēkrati. Par neatbilstošiem riepu protektoriem trīs automašīnām tika atņemtas numurzīmes un četrām automašīnām anulētas tehniskās apskates. Tāpat 45 autovadītāji tika mutiski brīdināti, ka riepu protektors ir jau starp 4-5 mm.

Atgādinām, ka minimālais ziemas riepu protektora dziļums vieglajām automašīnām ir 4 mm. Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no trim līdz vienpadsmit naudas soda vienībām, kas ir no 15 līdz 55 eiro.
Tāpat atgādinām, ka tie transportlīdzekļu vadītāji, kuru spēkratiem tiek noņemtas valsts reģistrācijas numurzīmes, vairs nevar turpināt ceļu ar konkrēto transportlīdzekli!

Michelin gastronomijas izpēte Latvijā atvērs tūrisma tirgu

"Michelin" gastronomijas izpēte Latvijā ir iespēja piesaistīt neapgūtus ienākošā tūrisma tirgus un klientu segmentus, atzina vairāki nozares eksperti.

Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas prezidents Ēriks Lingebērziņš pauda, ka Latvijas Inve...

Gada izskaņā Covid-19 saslimstības rādītājs sarūk līdz 200,5
2022. gadā priekšpēdējā dienā, 30. decembrī, divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem samazinājies līdz 200,5, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.
Ar ES fondu atbalstu Rīgas slimnīcām un NMPD piesaistīti 177 speciālisti, reģioniem - 322
Rīgas slimnīcām un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) šogad ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu piesaistīti ārstu palīgi, māsas un māsu palīgi. Savukārt 322 ārstniecības personas ar ES fondu atbalstu piesaistītas darba vietām r...


Komentāri