lv
oPx9ijJ7N5K1LB26nP0he1kiEY0JmWmWYAGYCgBT
843453

ASV liek šķēršļus dronu ražošanai Irānai

ASV liek šķēršļus dronu ražošanai Irānai

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pieliek lielas pūles, lai traucētu Irānai ražot dronus un piegādāt tos Krievijai, vēsta laikraksts "New York Times", atsaucoties uz vairākiem avotiem.

Kā norādījuši vairāki izlūkdienestu, armijas un nacionālās drošības struktūru pārstāvji, ASV programmas mērķis ir liegt Irānai iespējas ražot dronus, sarežģīt Krievijas iespējas palaist kamikadzes dronus, bet, ja tas nelīdzēs, Vašingtona nodrošinās ukraiņiem aizsardzības līdzekļus, kas ir nepieciešami dronu notriekšanai.

Šo centienu vēriens kļuvis redzamāks pēdējo nedēļu laikā.

Administrācija aktivizējusi pasākumus, lai liegtu Irānai komponentus, kas ir nepieciešami dronu ražošanai.

Pēc notriekto dronu atlūzu izpētes konstatēts, ka tajos ir arī mikroelektronika no ASV.

Amerikāņi palīdz Ukrainas karavīriem atklāt vietas, no kurām Krievija palaiž dronus, kā arī nodrošina iekārtas, kas ļauj ienaidnieka dronus pamanīt lielā attālumā.

ASV vēl novembrī noteica sankcijas fiziskām un juridiskām personām, kas ir saistītas ar Irānas dronu ražošanu un nodošanu Krievijai, bet decembrī sankcijas tika noteiktas arī Krievijas iestādēm, kas ir saistītas ar dronu nelikumīgo iegādi no Irānas.

Arī Eiropas Savienība noteikusi Irānai sankcijas par dronu piegādēm Krievijai.

Medijs: Bijušā pāvesta veselības stāvoklis ir smags, bet stabils

Bijušā Romas Katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XVI veselības stāvoklis ir smags, bet stabils, ceturtdien vēsta Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

"Viņa stāvoklis kopš vakardienas nav mainījies," sacījis avots, kas uztur kontaktus ar bijušajam pāvestam tuviem...

Ovečkins nav varonis – Ziemeļamerikā beidzot vērš uzmanību uz viņa saiknēm ar Putinu
Kad Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tiek apdraudēts jebkurš Veina Grecka rekords, tam būtu jābūt sportiski svinīgam notikumam, jo tas apliecina sportista augsto līmeni. Krievs Aleksandrs Ovečkins nonācis 92 vārtu attālumā no Grecka gūto vārtu rekorda, to...
Pārsvinēšanās, līdz sirdsdarbība kļūst neregulāra. Kas ir svētku sirds sindroms
Svētki ir laiks, kad daudz ēdam, dzeram un priecājamies. Taču pārspīlējumi brīvdienu laikā var izraisīt stāvokli, kas pazīstams kā svētku sirds sindroms. Kas tas ir un ko darīt, lai no tā izvairītos?


Komentāri