lv
p5KhckQ3LUQoIQ5EFwGkCyjApuIUPx4OuMWS3nfF
822974

Dzintaru koncertzālē izskanēs pianista Osokina solokoncerts Veltījums Friderikam Šopēnam

Dzintaru koncertzālē izskanēs pianista Osokina solokoncerts Veltījums Friderikam Šopēnam

Dzintaru koncertzālē šodien, 28.decembrī, un rītdien, 29.decembrī, plkst.19 notiks pianista Andreja Osokina solokoncerts "Veltījums Friderikam Šopēnam", kas izskanēs Ziemas festivāla laikā, informēja koncertzāles pārstāve Indra Vilipsone.

Koncertā līdzās Šopēna skaņdarbiem skanēs ukraiņu klasiķa Valentīna Silvestrova svīta klavierēm "Kiča mūzika" un Ferenca Lista "Sonāte si minorā".

Festivāls turpināsies arī Vecgada vakarā, kad plkst.19 Ziemassvētku festivāls gadumijas noskaņās svinēs svētkus ar Johana Štrausa skaņdarbiem programmā "Jaungada koncerts un Vīnes valši", ko diriģēs Latvijas Nacionālas operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Koncerta pirmajā daļā Aurēlija Šimkus atskaņos vienu no Volfganga Amadeja Mocarta klavierkoncertiem, bet otrajā daļā izskanēs Johana Štrausa mūzika.

Festivāla noslēgums 7.janvārī plkst.19, kas sakrīt ar laiku, kad pareizticīgo pasaule svinēs Ziemassvētkus. Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā atskaņos programmu "Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi". Koncertā skanēs Valentīna Silvestrova, Kšištofa Penderecka un Georga Pelēča garīgā kormūzika.

Akciju cenas mainās bez vienotas tendences

Akciju cenas Eiropas un Āzijas biržās otrdien pieauga, bet Volstrītā pārsvarā kritās pēc Ķīnas paziņojuma par Covid-19 karantīnas atcelšanu ieceļotājiem, kas vairoja cerības uz pasaules otrās lielākās ekonomikas atkopšanos.

Ķīna ir atteikusies no stingr...

Dailes teātrī notiks Ziemassvētku un Jaunā gada koncertuzvedums Ziemassvētku korālis ar lēdiju tumsā

Dailes teātra Lielajā zālē no šodienas līdz 6.janvārim notiks Ziemassvētku un Jaunā gada koncertuzvedums "Ziemassvētku korālis ar lēdiju tumsā", informēja teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Viņa norādīja, ka Dailes teātris un Latvijas Nacionālais simfonisk...

Michelin par 150 000 eiro analizēs gastronomijas potenciālu Latvijā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) noslēgusi līgumu ar "Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin" 150 000 eiro apmērā par gastronomijas potenciāla analīzi Latvijā, liecina Elektronisko iepirkumu sistēmā pieejamā informācija.

Pušu ...



Komentāri