lv
u8Kp2GY1fbrAbXNTx07ILsw8EHWk1POmfe5CziTb
816975

Krievi draud! Krievija aizliegs pārdot naftu valstīm, kas ievēro cenas griestus

Krievi draud! Krievija aizliegs pārdot naftu valstīm, kas ievēro cenas griestus

Krievija no februāra aizliegs naftas pārdošanu valstīm un uzņēmumiem, kas ievēro Rietumu noteiktos cenas griestus Krievijas naftai.

"Krievijas naftas un naftas produktu piegāde ārvalstu juridiskām un fiziskām personām ir aizliegta, ja līgumos par šīm piegādēm tieši vai netieši tiek izmantoti cenu griesti," teikts prezidenta dekrētā.

Aizliegums stāsies spēkā 1.februārī un būs spēkā līdz 1.jūlijam.

Dekrētā norādīts, ka aizliegumu atsevišķos gadījumos iespējams atcelt ar īpašu prezidenta Vladimira Putina lēmumu.

Eiropas Savienība (ES), G7 valstis un Austrālija ir vienojušās par cenu griestiem Krievijas naftai 60 ASV dolāru apmērā par barelu. Cenu griesti stājās spēkā šomēnes.

Līdz ar Eiropas Savienības aizliegumu importēt Krievijas jēlnaftu cenu griestu mērķis ir nodrošināt, ka Krievija nevar apmiet embargo, pārdodot savu naftu trešajām valstīm par augstām cenām.

Krievija paziņojusi, ka cenu griesti neietekmēs tās militāro kampaņu Ukrainā, un paudusi pārliecību, ka tā spēs atrast jaunus pircējus.

Elfs un Oscar Badger radījuši dziesmu Cauri Sniegam (+VIDEO)

Reperis Elfs un Oscar Badger, nodod publikas vērtējumam savu jaunradi - dziesmu “Cauri Sniegam”. Singlam tapis arī videoklips.

Abi mūziķi pēdējos divus gadus aktīvi strādā pie kopīga albuma, un eksperimentējot ar mūzikas stiliem un skaņām, šo divu gadu ...

Ukrainas iedzīvotājiem notiks šogad pēdējā darba birža

Ceturtdien, 29.decembrī, no plkst.12 līdz 14 Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem notiks četrpadsmitā un šogad pēdējā darba birža, informēja Rīgas domes pārstāve Edīte Matuseviča.

Biržā piedalīsies deviņi uzņēmumi, kuri kopā piedāvās 277 vakance...

Kuldīgas slimnīcā Ziemassvētkos palīdzēts 120 personām + 6 jaundzimušie

Kuldīgas slimnīcā Ziemassvētkos medicīniskā palīdzība sniegta 120 personām un piedzimuši seši bērni, informēja SIA "Kuldīgas slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Šlakorciņa.

Kuldīgas slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu...



Komentāri