lv
Fy4kIep8BC5XXppodbfdU59sBKE9Tgt77zf5hng1
809296

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā notiks koncerts Krustceles

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā notiks koncerts Krustceles

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, izstādes "Маріуполь не скорний"/ "Mariupole-nesalauzta" laikā, šodien plkst.19 notiks trio "Metamorfoze" koncerts "Krustceles", informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Liene Dobičina.

Viņa norāda, ka koncerta programma "Krustceles" ir radošās komandas - izpildītāju un komponistu - refleksija par dzīvības un brīvības tēmu Ukrainas kara kontekstā. Trio atskaņos Santas Ratnieces, Platona Buravicka un Aleksandra Ščetinska skaņdarbus.

Programmā ir iekļauti divi jaundarbi, kas tapuši pārdomās par karu Ukrainā - komponistes Madaras Pētersones kompozīcija "Bezdelīga" divām flautām, klavierēm un elektronikai un japāņu komponistes Takako Ono "Pravietojuma putni" divām flautām un klavierēm, kas piedzīvos pasaules pirmatskaņojumu.

Divas stundas pirms koncerta - no plkst.17 līdz 19 - koncerta apmeklētāji varēs viesoties Latvijas Mākslinieku savienības muzejā un izstādē "Маріуполь не скорний"/ "Mariupole-nesalauzta", kā arī grafikas radošajās darbnīcās.

Trio "Metamorfoze" mūziķes - flautistes Liene Dobičina, Zane Jurēvica un pianiste Zane Rubesa - savu māksliniecisko sniegumu apliecinājušas koncertos, konkursos un festivālos Latvijā un daudzviet Eiropā. Savā radošajā darbībā trio vēlas akcentēt 21.gadsimta kamermūzikas dažādo skanējumu.

Dobičina akcentē, ka izstādē "Маріуполь не скорний"/ "Mariupole-nesalauzta" eksponēti mūsdienu Ukrainas un Latvijas mākslinieku darbi, kas ļauj sajust kara cirstās rētas, vienlaikus atklājot arī Ukrainas sirdspēku, spītu un pašcieņu, kas nav ļāvusi sagumt fiziska pārspēka priekšā.

Izstāde apskatāmi trīsdesmit četru autoru darbi, kas tapuši gan pirms kara, gan kara pirmajās dienās, gan tad, kad pasaule sekoja līdzi "Azovstaļ" aizstāvju cīņai aplenktajā Mariupolē.

Ieeja pasākumā ir bezmaksas. Ielūgumi pieejami "Biļešu paradīzes" kasēs un tīmekļvietnē "bilesuparadize.lv".

Latvijas autoceļu uzturētāja apgrozījums deviņos mēnešos samazinājās par 2,8%

Autoceļu ikdienas uzturēšanas uzņēmums VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) šogad deviņos mēnešos strādāja ar 58,918 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,8% mazāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, kā arī uzņēmums cieta 311 686 eiro zaudējum...

airBaltic nākamgad plāno pārsniegt 600 miljonu eiro ieņēmumus

Nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" 2023.gadā plāno pārsniegt 600 miljonu eiro ieņēmumus, kas būtu par 45% vairāk nekā šogad, norādīja "airBaltic" pārstāvji.

Kā skaidroja lidsabiedrībā, prognozes liecina, ka 2023.gadā aviācijas industrija turpinās strau...

Ministre: Tuvākā laika prioritāte labklājības jomā ir panākt minimālo ienākumu līmeņu palielināšanu

Tuvākā laika svarīgākā prioritāte labklājības jomā ir panākt minimālo ienākumu līmeņu palielināšanu valstī, šorīt intervijā Latvijas Radio uzsvēra jaunā labklājības ministre Evika Siliņa (JV).

Politiķe uzsvēra, ka ir jāveic minimālo ienākumu līmeņu pali...



Komentāri