lv
4ExBmZIGylQoRM3YUhvXaPuGyQbRWFUPcmfZl45Z
809292

Ministre: Tuvākā laika prioritāte labklājības jomā ir panākt minimālo ienākumu līmeņu palielināšanu

Ministre: Tuvākā laika prioritāte labklājības jomā ir panākt minimālo ienākumu līmeņu palielināšanu

Tuvākā laika svarīgākā prioritāte labklājības jomā ir panākt minimālo ienākumu līmeņu palielināšanu valstī, šorīt intervijā Latvijas Radio uzsvēra jaunā labklājības ministre Evika Siliņa (JV).

Politiķe uzsvēra, ka ir jāveic minimālo ienākumu līmeņu palielināšana, kas nozīmētu celt gan minimālās pensijas, gan garantēto minimālo ienākumu. Minimālos ienākumu līmeņus turpmāk ir plānots regulāri pārskatīt un piesaistīt vidējiem mājsaimniecību ienākumiem valstī.

Ministre atzina, ka šim mērķim vēl būs jāizcīna budžeta līdzekļi. Tam vajadzīgs ne mazāk par 20 miljoniem eiro.

Pēc Siliņas vārdiem, šādas izmaiņas dotu iespēju sniegt lielāku atbalstu arī pašlaik aktuālajās problēmās, kad iedzīvotājiem jāpārvar straujais cenu kāpums gan energoresursiem, gan citiem produktiem un pakalpojumiem.

Viņa piebilda, ka savukārt līdz ar minimālās algas celšanu būtu jāpalielina arī Labklājības ministrijas apmaksāto pakalpojumu izmaksas, piemēram, samaksa aprūpētājiem.

Lavrovs: ASV lolo Putina fiziskas likvidēšanas plānus

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā Kremļa propagandas medijam TASS apgalvojis, ka ASV lolo Krievijas prezidenta Vladimira Putina fiziskas iznīcināšanas plānus.

TASS publicējis intervijas fragmentus. Interviju pilnā apjomā plānots publi...

Kijiva: okupanti līdz gada beigām grib sasniegt Doneckas apgabala administratīvo robežu
Krievijas armijai izvirzīts uzdevums līdz gada beigām Ukrainā sasniegt Doneckas apgabala administratīvo robežu, pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Ganna Maļara.
Ķīna atcels Covid-19 karantīnu ieceļojošajiem
Ķīna no 8. janvāra atcels prasību, ka visiem valstī ieceļojošajiem jāuzturas karantīnā, lai novērstu Covid-19 izplatīšanos, paziņojusi Ķīnas Nacionālā veselības komisija.


Komentāri