lv
ZgNa8kHaUrW95HvJQf0h5D2pDMerbz99ElYeLqV2
80245

Valsts valodas centrs: Latviešu valodu nepārvalda 10–30% pārbaudīto pedagogu

Valsts valodas centrs: Latviešu valodu nepārvalda 10–30% pārbaudīto pedagogu
Salaspils pamatskola, kurā pēc Valsts valodas centra (VVC) veiktajām pārbaudēm no amata atstādināti pieci pedagogi, nebūt nav unikāla. VVC inspektori plānveida pārbaudes pašlaik veic skolās un bērnudārzos visā Latvijā, un līdz šim secināts, ka vidēji 10–30% no pedagogiem, ar kuriem runāts, valodu nepārvalda pietiekamā līmenī, lai varētu strādāt ar bērniem un viņus mācīt.
Kā Latvijai veicas klimata mērķu izpildē?
Ēģiptē notiekošajā ANO konferencē Latvijas ambīcijas klimata jomā apliecināja Valsts prezidents Egils Levits. Kādi ir Latvijas klimata mērķi, un kā valstij pašlaik sokas ar to izpildi?
«Stradiņos» unikālā operācijā pacientei izoperē milzu audzēju
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) ārstiem izdevies glābt gados jaunas sievietes dzīvību, izoperējot aortā ieaugušu agresīvu audzēju melones lielumā – leiomiosarkomu. Gandrīz astoņu stundu ilgā operācija bija profesionāls pārbaudī...
Rīgas dome gatavojas slēgt autostāvvietu Kronvalda parkā
Rīgas Brīvostas pārvaldes darbinieki vairs nevarēs savas automašīnas novietot uz ceļa Kronvalda parkā. Pirmdien pēc Rīgas pilsētas aktīvistu protesta akcijas Rīgas dome paziņoja, ka sākusi aizliedzošo zīmju saskaņošanu.


Komentāri