lv
Hp4vFlkNmHhIWpnXOkP7FRPbg5CzMc9GrvOdq5zB
782412

Tenerifē februārī notiks klubu FIBA Starpkontinentālā kausa sacensības

Tenerifē februārī notiks klubu FIBA Starpkontinentālā kausa sacensības

Tenerife februārī uzņems Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Starpkontinentālā kausa sacensības klubiem, vēsta tīmekļa vietne "Insidethegames.biz".

Sacensībās no 10. līdz 12.februārim piedalīsies četri reģionālajās sacensībās uzvarējušie klubi - FIBA Čempionu līgas uzvarētāja Tenerifes "Lenovo", Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) G līgas uzvarētāja Edinburgas "Rio Grande Valley Vipers" no ASV, Amerikas Basketbola čempionu līgas uzvarētāja Brazīlijas "Sao Paulo" un Tunisijas "Monastir", kas 2022.gadā uzvarēja Āfrikas līgā.

Spēles notiks Sankristovalas de la Lagunas arēnā "Pabellon Insular Santiago Martin", kur notika arī 2020.gada turnīrs.

"FIBA Starpkontinentālais kauss ir FIBA stratēģisko mērķu priekšgalā, basketbola vārdā veidojot starptautisko klubu sacensību ainavu pasaulē," komentēja FIBA ģenerālsekretārs Andreass Zaglis.

"Šā gada sacensības būs tikai otrais klubu turnīrs basketbola vēsturē, kurā piedalīsies pretendenti no četrām dažādu reģionu sacensībām," piebilda Zaglis.

Pirmais tāds turnīrs notika iepriekšējā gadā Ēģiptē, pirmoreiz šīm sacensībām notiekot Āfrikas kontinentā.

Turnīra 32. sacensību izloze notiks 2023.gada janvāra sākumā.

"Lenovo", kas sacensībās piedalīsies trešo reizi, cer pievienot savam trofeju klāstam trešo šo sacensību titulu.

Pagājušajā gadā Brazīlijas "Flamengo" kļuva par pirmo klubu ārpus Eiropas un ASV, kas izcīnījis vairākus FIBA Starpkontinentālā kausa titulus.

Spānijas grands Madrides "Real" ar piecām uzvarām ir sacensību veiksmīgākā komanda.

"Rio Grande Valley Vipers", kas ir 2022.gada NBA G līgas čempione, arī ir ar iepriekšēju šo sacensību pieredzi. Klubs piedalījās 2020.gada turnīrā, kas arī tika rīkots Tenerifē.

Savukārt "Monastir", pateicoties uzvarai Āfrikas līgā, gatavojas ieiet vēsturē kā pirmais Tunisijas klubs un tikai otrais klubs no Āfrikas pēc Ēģiptes "Zamalek", kas sacentīsies FIBA Starpkontinentālajā kausā.

Tikmēr FIBA Starpkontinentālā kausa debitante "San Paulo" ieradīsies Tenerifē pēc uzvaras Amerikas Basketbola čempionu līgā savā debijas reizē.

Pāvests Francisks mudina izbeigt bezjēdzīgo karu Ukrainā

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien tradicionālajā Ziemassvētku dienas uzrunā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja izbeigt karu Ukrainā, kuru viņš nodēvēja par bezjēdzīgu.

Vēršoties pie tūkstošiem ticīgo, kas bija sapulcējušies...

13 migranti sestdien piespiesti doties no Lietuvas atpakaļ uz Baltkrieviju
Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 13 migrantus, kuri nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvā, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.
Pacietība rodas tad, kad ir mērķis. Viesos pie tautas mūzikas instrumentu meistara Eduarda Klinta
"Pirmkārt, vajadzīga pacietība. Bet jāzina arī, kāpēc tu to dari. Jābūt mērķim. Pacietība rodas tad, kad ir mērķis, – ja tā nav, tad tu kaut ko pagrābsties, ai, tas nesanāk, šis nesanāk, nu tad darīšu kaut ko citu. Ja gribi radīt kādu lietu, kura ir kv...


Komentāri