lv
rt9vDmCI9wVvQ0Lkc0tszsbNPeCctMTaQvXejxIG
782333

Pacietība rodas tad, kad ir mērķis. Viesos pie tautas mūzikas instrumentu meistara Eduarda Klinta

Pacietība rodas tad, kad ir mērķis. Viesos pie tautas mūzikas instrumentu meistara Eduarda Klinta
"Pirmkārt, vajadzīga pacietība. Bet jāzina arī, kāpēc tu to dari. Jābūt mērķim. Pacietība rodas tad, kad ir mērķis, – ja tā nav, tad tu kaut ko pagrābsties, ai, tas nesanāk, šis nesanāk, nu tad darīšu kaut ko citu. Ja gribi radīt kādu lietu, kura ir kvalitatīva un labi kalpo cilvēkam, vajadzīga pacietība. Protams, arī zināšanas," saka meistars Eduards Klints, kura vārds Latvijas etnomūzikas aprindās nevienam nav svešs: teju katrā tautas muzikantu saietā atradīsies kāds viņa darināts mūzikas instruments – vai tā būtu kokle, dūdas, bungas, stabules vai taure. Vistālāk skanējusi varētu būt tā Edvarda Klinta darinātā kokle, kas Laimas Jansones rokās.
Policistu tiesās par dzērumā izraisītu avāriju Jāņos

Prokuratūra nodevusi Daugavpils tiesai krimināllietu, kurā toreizējais policists apsūdzēts par avārijas izraisīšanu dzērumā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Toreizējais Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpoli...

Energoresursu cenu kāpums pašvaldībām liek pārskatīt maksu par pansionātiem
Pieaugošās pakalpojumu izmaksas pašvaldībām un sociālās aprūpes centriem liek pārskatīt līdzšinējo kārtību un celt maksu par klienta uzturēšanos pansionātā. Taču vietvaru pieeja atšķiras – piemēram, Rīga trūkstošo finansējumu meklēs savā budžetā, kamēr...
Ķīna vairs nepubliskos ikdienas statistiku par Covid-19 inficētajiem un mirušajiem
Ķīna vairs nepublicēs statistiku par valstī diennaktī atklāto Covid-19 gadījumu skaitu, kā arī par to, cik cilvēku diennaktī miruši ar šo slimību, svētdien pavēstīja Nacionālā veselības komisija.


Komentāri