lv
3TB2lO8eBCqNh5wkBAN07WqD7BQBzlhD8v0o8Pen
779865

Dzintaru koncertzālē būs skatāms muzikāls uzvedums bērniem Karaļa Strazdubārdas Ziemassvētki

Dzintaru koncertzālē būs skatāms muzikāls uzvedums bērniem Karaļa Strazdubārdas Ziemassvētki

Dzintaru koncertzālē, Ziemassvētku festivāla laikā, šodien plkst.15 notiks muzikāls uzvedums bērniem "Karaļa Strazdubārdas Ziemassvētki", kurā Henrija Pērsela mūzika savīsies ar brāļu Grimmu pasaku par Karali Strazdubārdu, informēja koncertzāles pārstāve Indra Vilipsone.

Uzvedumā piedalīsies dziedātāji Agnese Pauniņa, Jānis Kurševs, Kalvis Kalniņš, Ilona Bagele, Juris Kaukulis, Latvijas Radio kora solisti, Rīgas Baleta skolas audzēkņi, instrumentālais ansamblis un stāstniece Karina Bērziņa. Muzikālais vadītājs būs Pēteris Vaickovskis.

Festivāls turpināsies arī 26.decembrī, kad plkst.17 ar viduslaiku mūzikas programmu "Vox Clara" uzstāsies starptautisku atzinību guvušais vokālais ansamblis "Schola Cantorum Riga" un Ieva Nīmane Guntara Prāņa vadībā. Koncertprogramma "Vox Clara" 2020.gadā tika ieskaņota arī kompaktdiskā - izdevums "BBC Music Magazine" to ierindoja "Gada labāko klasiskās mūzikas Ziemassvētku albumu" sarakstā.

Vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" tika dibināta 1995.gadā kā īpašs ansamblis senās mūzikas, sevišķi gregoriskā korāļa, autentiskai interpretēšanai, un ir attīstījusies par kolektīvu ar plašu un daudzveidīgu repertuāru.

Festivālā 27.decembrī plkst.19 uzstāsies vokālā grupa "Ars Antiqua Riga", Uģis Prauliņš un instrumentālā grupa Pētera Vaickovska vadībā, atskaņojot Prauliņa mesu un interlūdijas "L’homme armé". Opuss tika nominēts "Latvijas Lielajai mūzikas balvai 2020" kā "Gada jaundarbs".

Savukārt 28.decembrī un 29.decembrī plkst.19 ar solokoncertu "Veltījums Friderikam Šopēnam" Ziemassvētku festivālā koncertēs pianists Osokins. Līdzās Šopēna skaņdarbiem koncertā skanēs ukraiņu klasiķa Valentīna Silvestrova svīta klavierēm "Kiča mūzika" un Ferenca Lista Sonāte siminorā.

Ziemassvētku festivāls 31.decembrī plkst.19 gadumijas noskaņās aicina svinēt svētkus ar ar Johana Štrausa skaņdarbiem programmā "Jaungada koncerts un Vīnes valši", ko diriģēs Latvijas Nacionālas operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Koncerta pirmajā daļā Aurēlija Šimkus atskaņos vienu no Volfganga Amadeja Mocarta klavierkoncertiem, bet otrajā daļā izskanēs Valšu karaļa Johana Štrausa mūzika.

Festivāla noslēgums 7.janvārī plkst.19 sakrīt ar laiku, kad pareizticīgo pasaule svinēs Ziemassvētkus. Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā atskaņos programmu "Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi". Koncertā skanēs Valentīna Silvestrova, Kšištofa Penderecka un Georga Pelēča garīgā kormūzika.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties tīmekļvietnē "bilesuparadize.lv".

Koncertzālē Lielais dzintars notiks komponista Marhileviča un aktrises Lūriņas koncerts

Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" plkst.19 notiks komponista Ulda Marhileviča un Latvijas Nacionālā teātra aktrises Ditas Lūriņas koncerts "Vēl mirkli padomā par mani", informēja producents Sandis Mohovikovs.

Rīga, 25.dec., LETA. Liepājas koncertz...

Rīgā turpināsies Ziemassvētku pasākumi

Šodien Rīgā turpināsies dažādi Ziemassvētku pasākumi, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Šodien plkst.14 un plkst.17 Lielajā ģildē norisināsies koncerts "Ziemassvētku noskaņa". Kopā ar Rīgas kamerkori "Ave Sol" Ziemassvētku noskaņu radīs komp...

Rīgas Lutera baznīcā Torņkalnā izskanēs koncertprogramma Vai zini, kas ir mīlestība

Rīgas Lutera baznīcā Torņkalnā šodien plkst.18 izskanēs aktrises un režisores Rēzijas Kalniņas, diriģenta Aināra Rubiķa un viņu draugu Ziemassvētku programma "Vai zini, kas ir mīlestība", informēja producents Sandis Mohovikovs.

Koncertā satiksies garīgi...



Komentāri